Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Három hete sztrájkolnak a pedagógusok Romániában

Hétfőn és kedden még biztosan tart a romániai pedagógusok két hete elkezdett sztrájkja. Arról, hogy idő közben hányan vették fel a munkát, nincsenek pontos adatok, néhány újság szerint már csak a romániai tanintézmények 60 százalékában tart a kényszervakáció.
A pénteki nagytüntetés után a kormány újból tárgyalóasztalhoz ült a négy tanügyi szakszervezet képviselőivel és valamit módosított eddigi ajánlatán. Továbbra is kitart amellett, hogy az átlag 200 eurós nettó fizetést csak nyolc százalékkal emelnék 2006-ban, viszont 2007-től új bérezési törvényt ígér és a tervezet kidolgozásába bevenné a szakszervezeteket is. Az oktatás helyzetének megváltoztatása e törvény szerint költségvetési prioritás lenne.

A tanügyi érdekképviseleti vezetők nem tartják kielégítőnek az ajánlatot, de kikérik a vidéki szervezetek véleményét, kedden pedig összesítik, egyeztetik a pedagógusok álláspontját, és a döntésről értesítik a kormányt.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Meg kell tanulnunk kicsinek lenni''

Nem akarunk olyanokkal versenybe szállni, akik nem a mi súlycsoportunk, vagyis nekünk nem a Tescót és a Spart kell legyőzni, mert az reménytelen. Meg kellett tanulnunk kicsinek lenni, hiszen ne feledjük, a bonsai egy kicsi fa, mégis megbecsült darab a télikertben – jelentette ki a Kisalföldnek adott interjújában dr. Kiss László, a Kisalföld Füszért vezérigazgatója. Tovább olvasom