Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Hamarosan költözik a Széchenyi István Gimnázium

Éppen egy hét múlva a Magyar Telekom Győri úti épületébe, a volt Matáv Oktatási Központba költözik a Széchenyi István Gimnázium. A központot már nagyban „átszabták”, hogy átmenetileg megfeleljen a gimnáziumi funkcióknak. A diákok helye kevesebb lesz, de osztályösszevonásra nem kerül sor.
Megkezdődött a Széchenyi István Gimnázium átalakítása, az iskola közel hatszáz tanulója így szeptembertől a Magyar Telekom Győri úti épületébe kénytelen járni reggelente. (Mint ismeretes, a gimnáziumnak otthont adó Templom utcai ingatlant felújítják, a munkálatok idejére a tanulóknak és a pedagógusoknak költözniük kell.) A Győri úti ingatlant most az igényeknek megfelelően alakítják át.
– Az elmúlt hetekben új elrendezést nyertek a helyiségek, egyes válaszfalak megszüntetésével és áthelyezésével kialakultak a leendő osztálytermek és más szobák – mondta el érdeklődésünkre Szabó Miklós, a Széchenyi-gimnázium igazgatója. – Jelenleg a villanyszerelési munkáknál tartunk, hiszen a termek megváltozott mérete a világítás átalakítását teszi szükségessé. Egy hét múlva, augusztus 22-én pedig megkezdődhet a bútorok, berendezések és az informatikai felszerelések átszállítása. Maga a költözés három-négy napot vesz majd igénybe.
Az elmúlt tanév végén a gimnáziumban már felkészültek a változásokra, és az évzáró után összecsomagolták a költöztetésre ítélt felszereléseket. – Az évnyitó szeptember elsején reggel nyolc órakor lesz, az eddig hátralévő csaknem két hétben már csak a takarítást és a berendezkedést kell elvégezni – tette hozzá az igazgató, majd azt is elmondta, bár korszerű és jól felszerelt az új épület, a hely valószínűleg kevesebb lesz. – Kénytelenek leszünk jobban kihasználni a rendelkezésre álló teret, egyes kiscsoportos óráknak például az emeleti zsibongóból választunk le külön helyiséget. Osztály- vagy csoportösszevonásra azonban nem kerül sor.
A testnevelési órákat – amíg jó idő van – a szabadban tartják, ezt követően más megoldás után kell nézni. – A hűvösebb idő beköszöntével valószínűleg az uszodában vagy a sportcsarnokban tartjuk a tornaórákat. A Győri úti épület megközelítése is problémákat vet fel, ezt a Kisalföld Volánnal közösen próbáljuk megoldani. Annyi bizonyos, hogy reggel nyolc óra előtt és kora délután új járatokat iktatnak be a menetrendbe a postaüzemek és a vasútállomás között. A balesetveszély elkerülése végett az épület előtti szervizúton közlekednek majd a járművek. A városvezetés pedig ígéretet tett arra, hogy a környező gyalogátkelőhelyek felfestését is felújítja.
A Széchenyi-iskola felújítási munkái előreláthatólag másfél, legfeljebb két tanévet vesznek igénybe. Ez ezt jelenti, hogy a tanulók legkorábban 2007 decemberében költözhetnek majd vissza. A felújításra nyert állami támogatás 521 millió 970 ezer, az önrész pedig 92 millió 112 ezer forint.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hagyományőrző lakodalom

Háromnapos lakodalmi vigasságot rendeztek a hétvégén Fertőhomokon. A lakodalomról film is készült,… Tovább olvasom