Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Halált okozott a lakástűz

Kigyulladt családi házhoz riasztották a tűzoltókat tegnap délután Ágfalvára. Kiérkezésükkor – miután egy gázpalack is felrobbant odabent – már összegyűlt a falu apraja-nagyja a Fő utcai ház körül. A szóbeszéd szerint senki nem volt az épületben, az oltás során azonban megtalálták a ház egyik lakójának holttestét.
Hatalmas, sűrűn gomolygó füst borította el tegnap délután az ágfalvi Fő utcát. Az egyik családi házban – lapzártánkig tisztázatlan okból – tűz ütött ki, mely miatt egy odabent tárolt gázpalack is felrobbant. Egy másikat még időben sikerült kihozni. A tűzoltók hosszú ideig az oltással, majd a sűrű füst kiszivattyúzásával foglalatoskodtak, de munkájukat megnehezítette, hogy a robbanás gyakorlatilag „járhatatlanná tette” az épület helyiségeit. Odabent minden romba dőlt és a ház utcafronti oldalán ekkorra már többcentis repedés keletkezett.
Az előzetes vélekedések ellenére az épületben mégiscsak volt valaki a robbanás idején. A füst eloszlása után a lakhatatlanná vált ház padlóján megtalálták az ott élő idős férfi maradványait. – Tavasszal elhunyt édesanyám 83 éves férje élt a ház utca felé eső lakrészében, de úgy tudtam, elment Sopronba az egyórás busszal – mondta az utcán állva B. I., a ház tulajdonosa.
Mint tegnap kiderült, a 83 éves B. J. valóban távozott kora délután otthonról, azonban csak a boltba ment, onnan pedig vissza a Fő utcai házba. Még nem tisztázott, hogy halálát a füst vagy a robbanás okozta. A tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az áfa-csalásokkal szemben lépne fel az EU új elnöksége

A január 1-ével az Európai Unió (EU) elnökségét elfoglaló Ausztria az áfa-csalásokkal szembeni… Tovább olvasom