Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 12°C Még több cikk.

Hajléktalanok: egyre kilátástalanabb helyzetben

Budapesten jelenleg mintegy 8 ezer hajléktalan él, 5 ezren férőhelyeken, 3 ezren közterületeken.
A budapesti hajléktalanellátók érdek-képviseleti szervezete kezdeményezte a Fővárosi Hajléktalanügyi Konzultatív Tanács összehívását hétfőre "a hajléktalan emberek egyre kilátástalanabb helyzetének megnyugtató rendezése érdekében".

Az érdek-képviseleti szervezet, a Hajléktalan Embereket Segítők Budapesti Társasága az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, bár a konzultatív tanácsot az elnöknek negyedévente rendes ülésre össze kellene hívnia, illetve a tagok kérésére ettől eltérő időpontban rendkívüli tanácskozást kellene meghirdetnie, ez Budapest új vezetésének tavaly októberi megválasztása óta nem történet meg, holott ezt az ellátói oldal többször is kérte.

"Eközben a hajléktalanellátást olyan ütemmel alakítják át számunkra részben ismeretlen szempontok szerint, melyek minden európai demokráciában indokolttá tennék az abban érintettek véleményének kikérését, a velük való konzultációt" - hangsúlyozza a szakmai szervezet, hozzátéve, hogy hat hónapon belül negyedszerre már nem kérik a főváros egészségpolitikai és szociális bizottságának elnökét a tanács összehívására, hanem ezt maguk teszik meg hétfő délutánra. A napirendre vonatkozó javaslatuk szerint tárgyalnának egyebek mellett a főváros által javasolt új hajléktalanellátási koncepcióról, amely - mint írják - "hivatkozásul szolgált közel 1.100 férőhely támogatásának megvonásához"; az Összefogás a Budapesti Lakástalanokért és Hajléktalan Emberekért Közalapítvány további sorsáról; a téli krízisellátás jövőjéről; a január 1-jétől hatályos, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvénymódosításról; valamint az Aluljáró helyett emberibb körülmények elnevezésű program tapasztalatairól.

Olvasóink írták

 • 4. accelerator 2011. május 14. 19:42
  „A Nyugati Téri aluljáróban a jómódú hajléktalanok laknak! Nekik van tablettás boruk! :)”
 • 3. janika 2011. május 14. 18:06
  „"2. rozinéni" vajon miért nem adnak közzé statisztikát, hogy ki miért lett koldus?”
 • 2. rozinéni 2011. május 14. 17:43
  „ez szomorú dolog hogy ennyi hajléktalan van, de azt is meg kellene nézni ki miért lett az, mert pl aki a családját verte elitta a pénzt az nem is érdemel mást,”
 • 1. janika 2011. május 14. 15:45
  „Egyre termelékenyebb a politika! Asok kifosztott, nincstelenekkel egyen arányban szaporodnak a milliomosok! Ez a hűbérpolitika.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy patikát Budapesten

Kiraboltak egy patikát péntek este Budapesten a XI. kerületben; senki nem sérült meg. Tovább olvasom