Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Ha zajos a hétvégi építkezés

• A soproni Baross úton folyó kollégiumépítésnél hétvégén a reggeli munkavégzés rendkívül hangos és zavarja az itt élők pihenését. Korlátozni kellene a kivitelező cég hétvégi munkáit, ezzel biztosítva a lakók pihenéshez való jogát.

A soproni városházán megtudtuk, a zajrendelet előírja, hogy minden építkezés megkezdése előtt meg kell állapítani a zajkibocsátási határértéket, amit nem léphet túl a kivitelező. – Az említett építkezésnél június 30-án állapítottuk meg az értékeket, melyek nappal 65, éjszaka pedig 50 decibel – tudtuk meg a soproni városházán. – Ezek az értékek egy évre érvényesek. Két dolgot azonban érdemes tudni, mégpedig hogy elég magasak a megállapított határértékek, tehát viszonylag „nehéz” őket túllépni, valamint az sincs korlátozva, hogy hétvégén vagy hétköznap keletkezik-e a zaj.
Amennyiben valaki a lakókörnyezetében a hétvégi hangos, zajos építkezést kifogásolja, a városháza igazgatási irodájához fordulhat panaszával. Az itt megindított birtokvédelmi eljárás során a kivitelezőt felszólítják a hétvégén végzett zajos tevékenység elhalasztására. Amennyiben a vállalkozó túllépné a zajküszöböt, zajbírság szabható ki. Ennek érdekessége azonban, hogy nem egy adott pillanatban keltett zaj alapján, hanem napi átlagot számítva állapítják meg, hogy történt-e zajtúllépés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izrael folytatja a háborút

Beleegyezett kedden Izrael, hogy engedélyezi humanitárius segélyek Libanonba szállítását, de… Tovább olvasom