Kisalföld logö

2019. 05. 25. szombat - Orbán Még több cikk.

Ha ilyen levelet kap a "Díjnettől", ne adja meg az adatait - adathalászok kérnek kártyaadatokat

A csalók az adathalász e-maillel - többek között - bankkártyák adatait igyekeznek megszerezni.
A Díjnet Zrt. tudomására jutott, hogy a Díjnet nevével és logójával visszaélve ismeretlenek regisztráció megerősítésének indokával e-mailben kérnek személyes és banki adatokat magánszemélyektől - írja közleményében a szolgáltató.
 
A Társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a noreply@dijnet.hu címről érkező adatbekérő levelek nem a Díjnettől érkeznek, azokat a címzettek ne nyissák meg, illetve amennyiben megnyitották, tartózkodjanak a megjelölt regisztrációs űrlap kitöltésétől.
 
A csalók az adathalász e-maillel – többek között – bankkártyák adatait igyekeznek megszerezni. Ezzel szemben a Díjnet soha nem kér be és a saját rendszerében nem tárol bankkártyához kapcsolódó információkat, mivel a Társaság részére a bankkártyás fizetést és a bankkártya regisztráció lehetőségét az OTP Bank Nyrt. biztosítja közvetlenül, saját rendszerében.
 
A Díjnet, amint ilyen és ehhez hasonló visszaélést észlel, azonnal megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket, és kezdeményezi az érintett IP-cím(ek) letiltását.
 
 
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos számlagyár ügyében fejezték be a nyomozást a pénzügyőrök- Videó

Milliárdos számlagyár ügyében fejezték be a nyomozást a pénzügyőrök- Videó
Több mint négymilliárd forint áfatartalmú fiktív számlát állított ki egy bűnszervezet. Tovább olvasom