Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Gyurcsány még lát lehetőséget

Gyurcsány Ferenc kormányfő lehetőséget lát szakmai együttműködésre, érdemi konzultációra a jegybankkal a konvergenciaprogramot illetően.
A miniszterelnök ezt kedden, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) épületében tartott sajtótájékoztatón fejtette ki azt követően, hogy Veres János pénzügyminiszter kíséretében találkozott a jegybank vezetőivel, a monetáris tanács tagjaival. „A konvergenciaprogramot olyannak tekintjük, amelyet meg kell vitatni, a benyújtás előtt egy kellően kiérlelt, de még nem végleges változatot nyilvánosságra fogunk hozni, erről a változatról majd eszmét cserélünk, szakmai vitát folytatunk a jegybankkal” – mondta a kormányfő.
Gyurcsány Ferenc szerint a keddi konzultáció semmiképpen sem tekinthető olyannak, amelyen „hivatalos kormányzati álláspontok hivatalos jegybanki állásponttal találkoztak volna”. Hangoztatta továbbá, hogy a keddi találkozó, konzultáció a magyar gazdaságért felelős fontos intézmények veze-

tőinek konzultációjaként értékelhető, ahol a vezetők szabadon cseréltek véleményt a gazdaságról.
Járai Zsigmond, az MNB elnöke elmondta, a jegybanki vezetésben az eddig elfogadott stabilizációs intézkedések kételyeket ébresztettek, az a félelmük, hogy az adóemelések, az eddigi lépések rontják a versenyképességet és növelhetik az inflációt. Egyúttal kifejtette, hogy megítélése szerint az euró 2010-es bevezetése nem tartható.
Gyurcsány Ferenc erre válaszul közölte: a kormány határozott szándéka az, hogy a mostani kormányzati ciklus félidejére megteremti a gazdasági egyensúlyt, amely előfeltétele az euró egy későbbi időpontban elhatározott bevezetésének. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehéz meleg időben vezetni?

Tovább olvasom