Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

Győrött tanácskoznak a jövőkutatók

Győrött tartják a VI. Magyar Jövőkutatási Konferenciát – jelentette be a Kisalföldnek dr. Schmidt Péter alpolgármester. Az MTA Jövőkutatási Bizottsága fennállásának 30. évfordulója alkalmából októberben rendezik a tanácskozást.
A konferencia témájául a megoldásra váró globális és hazai feladatokat választották, a jövőkutatási bizottság harmincéves történetének fényében.
– Negyedéves orvostanhallgatóként konzulensem, dr. Gidai Erzsébet közreműködésével már 1976-ban bekapcsolódhattam a bizottság munkájába – emlékezett vissza dr. Schmidt Péter. – Sosem felejtem el, hogy dr. Diczig István már akkor, 30 éve „megjövendölte”, hogy ha Magyarországon nem történik változás, akkor teret nyer a fehérgalléros bűnözés – jegyezte meg a jövőkutatás jelentőségéről szólva. Időközben, nem kis mértékben a győri alpolgármester hatására szűkebb hazánkból dr. Lentner Csaba közgazdász és dr. Rechnitzer János regionális kutató is tagja lett a bizottságnak.
A konferencia programja június 30-ra válik véglegessé, annyit azonban már lehet tudni, hogy a plenáris ülésen felszólal Balogh József polgármester, dr. Pápai Lajos megyés püspök, illetve Thomas Faustmann, az Audi Hungaria ügyvezető igazgatója.
A magyar jövőkutatás nemzetközi értékeléséről és 30 éves múltjáról szóló plenáris előadásokat követően a résztvevők öt szekcióban vitatják meg a globális világ, a népesedés, oktatás, média, népegészségügy, szociálpolitika, környezet- és vidékfejlesztés, illetve a jövőkutatás módszertana témaköröket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Janikovszky Éva 80 éves lenne – Emlékére díjat alapítottak

Huszonnyolc könyvet írt a három éve elhunyt Janikovszky Éva gyerekekről és felnőttekről –… Tovább olvasom