Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Győrött jártak a nosztalgiasztárok

Még a parkolóban is dalra fakadtak tegnapi győri koncertjük előtt a Szenes-turné sztárjai. „Próbálj meg lazítani...!” – énekelték Koós János, Aradszky László, Mary Zsuzsi és a többiek, akiknek dalait a turné eddigi állomásain nemcsak a nosztalgiázó idősebbek, hanem a fiatalok is kívülről fújták.
– Nem új keletű ez a nosztalgiahullám, hiszen a nyári Sziget fesztiválon minden évben tomboló közönség fogad, nemcsak engem, hanem a velem egykorú „nosztalgiasztárokat” is. Ez azt jelenti, hogy a dalaink egy részét szerző Szenes Iván és a többiek maradandót alkottak – mondta el Aradszky László, akit ebéd után sikerült elcsípnünk az egyik belvárosi étterem parkolójában. A zeneszerző Szenes Iván legnagyobb slágereiből összeállított koncertek helyszínén megszavazott dalokból összesítés után derül majd ki, melyik a legnagyobb túlélő sláger,

vagyis melyik a legnépszerűbb Szenes-dal. Az énekesek egyébként nem kis feltűnést keltettek Győrben nemcsak a személyükkel, hanem a közel negyvenéves, farmotoros retro Ikarus turnébusszal is, amely hajlott kora ellenére megbízhatóan szállítja a csapatot szerte az országban.
Aradszky László elmondta: akármerre mennek, mindenhol tárt karokkal fogadják őket. „Minket már nem lehet visszacsinálni!” – jegyezte meg, s ezzel Bebe is egyetértett, aki a Back II Black énekeseként a csapatban a „nagy öregek” mellett a következő generációt képviseli.
– Én is ezeken a dalokon nőttem fel – még megvannak otthon a régi bakelitek –, s bár nem akarok több évtizedre előre esélylatolgatásba bocsátkozni, tény, hogy a mai zenészek közül csak kevesen tudnak ennyire népszerű zenét írni.
– A mai fiatalok sok mindent feláldoznak a sikerért: gyakran a minőséget is. Miközben hagyják magukat kihasználni, nem veszik észre, hogy így könnyedén „eldobhatókká” válnak.
A mai agyondigitalizálódott technika, a tömegkommunikáció, a hamisítások sem lendítenek a dolgon – tette hozzá Aradszky, mielőtt csatlakozott volna a csoportképhez. Éppen jókor: Koós János, mintha csak el akarta volna hessegetni a komor jövőképet, teli torokból rázendített Hofi Géza nagy slágerére: „Próbálj meg lazítani!” Mi megtettük, s hogy a győri közönség is megfogadta-e a jó tanácsot a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban tegnap este, azt, mivel a buliról felvétel is készült, a tévében is bárki megnézheti majd.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Torlódások várhatók

Sopronban a Pozsonyi úti, a Híd utcai és a Storno Ferenc utcai körforgalmaknál elkezdődnek a… Tovább olvasom