Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Győri Vásár tizenötödszörre

Tizenötödszörre nyílt meg a Győri Vásár, amely ötezer négyzetméteren árulja portékáit.

Az elmúlt esztendők kánikulai rendezvényei után nem kis előrelátással sátorba invitálta vendégeit csütörtökön a XV. Általános Győri Vásár nyitására a rendező kft. Szerencsére, mert Medárd másnapján bőséggel záporozott az eső az ünneplő közönség feje felett a sátorlapokra. A vásár mintegy ötezer négyzetméter szabad területén a kiállító cégek emberei viszont kereshettek maguknak  menedéket. Mintha csak az időjárás nyomatékosítani kívánta volna a rendezők szándékát: a jövőben  mielőbb fedett helyen tartsák Győrött is a vásárokat.

A kiállítás megnyitóünnepségén a Győri Vásárnak helyet adó Széchenyi István Egyetem rektora, dr. Czinege Imre köszöntötte elsőként a megjelenteket, majd Mihalicz Antal, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szólt elismeréssel a rendező Győri Vásár Kft.-ről, a társaságnak arról a törekvéséről, hogy egyre inkább szakvásárrá szeretné alakítani a Győri Vásárt. Szavai szerint jellegében már most is szakvásárnak tekinthető, hiszen leginkább az építőipar és a lakberendezés uralja.

Régiós és menetrendszerű

Szakács Imre, a megyei önkormányzat elnöke ugyancsak köszöntötte a megnyitóra érkezetteket. Mint elmondta, a Győri Vásáron a legtöbb kiállító cég a megyeszékhelyet képviseli, ám a megyei önkormányzat támogatásának is köszönhetően ott vannak a régióbeli cégek is. Balogh József, Győr megyei jogú város polgármestere azt méltatta, hogy menetrendszerű pontossággal és immár a tizenötödik alkalommal nyílhatott meg az Általános Győri Vásár.

A díjazottak és érdemeik

Az ünnepi megnyitót követően adták át a vásári díjakat az idén is nyolc kategóriában. A Győr megyei jogú város polgármesteri hivatala igényes belsőépítészeti munkájáért a Sándor Stílus Bt.-t jutalmazta. Az építőipar díjazottja a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzatnak köszönhetően   a Globál Építőipari Kivitelező Kft. lett újításaiért, tetszetős referenciamunkáiért. A szolgáltatás kategóriában a díjat a megyei kereskedelmi és iparkamara ajánlotta fel, jutalmazottja pedig az OTP Bank Rt. észak-dunántúli régiója.

A kisvállalkozók számára a Győri Ipartestület ajánlott fel díjat, amelyet Machó Judit vehetett át jelképesen nagyon igényes díszmagyar öltözék munkáiért. A kézműves kategória díját ugyancsak a Győri Ipartestület alapította, s idei nyertese Tóth Ildikó kékfestő lett kézi mintás kékfestő textíliáiért és népművészeti munkáiért. A Győr-Moson-Sopron Megyei Agrárkamara a Technológiai és Gépesítési Kft. munkáját díjazta, míg az informatika kategóriában a Győr megyei jogú város sportigazgatóságának díját a Szintézis Informatikai Rt. ügyvezető igazgatója, Szabó István vehette át a társaság Sineus Noot Book családjának kifejlesztéséért. A különdíjat a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a Felirat Reklám Kft.-nek juttatta egy évtizedes, színvonalas munkájáért, végül a vásárrendező társaság ügyvezetője, Galló Zoltán a lakberendezés díját a Meilinger és Társa Bt.-nek juttatta, a wellnesséletstílus népszerűsítéséért.

Ma még ingyen

A Győri Vásár csütörtök után ma is ingyenesen tekinthető meg, s 10-től 19 óráig tart nyitva. A vásárhoz kapcsolódóan a megyei kereskedelmi kamara ma délelőttől rendezi a magyar–szlovák üzletember-találkozót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kör 2

A történet fél évvel azután folytatódik, hogy Rachellel és kisfiával, Aidannel megmagyarázhatatlan… Tovább olvasom