Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Győrbe tart a Dana

Újabb világhírű cég ruház be megyénkben, az amerikai futóműgyártó Dana cég érkezik Győrbe.
illusztráció
Újabb világhírű cég ruház be Győrött. A Kisalföld megyeszékhelyén a következő év első negyedében kezdi meg a futóműgyártást az amerika Dana cég magyarországi leányvállalata. Győrben ez lesz a harmadik futóműgyár. A Dana magyar gyárának épülete gyakorlatilag elkészült, jórészt belső szerelési munkák zajlanak. Az üzem, szemben az Audival, az egykor a Rába-gyárhoz tartozó telken épült.

A Kisalföld megkereste Thierry Tantot, a Dana Hungary gyárigazgatóját, a belga úr azonban udvariasan elhárította kérdéseinket, s azt közölte, januárban állnak a nyilvánosság elé, a pontos termelési tervek ugyanis most készülnek.

A Kisalföld információi szerint a Dana azért választotta Győrt, mivel korábban is volt kapcsolata a Rába rt.-vel, s tisztában van azzal, hogy a gépgyártásnak, s ezen belül a futóműgyártásnak a városban nagy hagyományai vannak. Rendelkezésre áll a felkészült munkaerő, amely nyugat-európai mércével mérve ráadásul olcsó is, s ez versenyképessé teheti az itteni gyártást.

Az amerikai cég magyar leányvállalata a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint kezdetben 80–100 munkatársat alkalmaz majd, a termelés felfuttatása után azonban ez a létszám újabb 100–150 dolgozóval bővülhet.

A Dana világban betöltött szerepét jól jelzi, hogy a cég internetes honlapja szerint évente hatvanmillió járműbe építenek be olyan alkatrészt vagy részegységet, amely a vállalatbirodalomhoz tartozó gyárakban készült.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kefires lángos

Tovább olvasom