Kisalföld logö

2019. 06. 24. hétfő - Iván 18°C | 28°C Még több cikk.

Győrasszonyfa három lábon

Király Bálint kerek tíz hónapja polgármestere Győrasszonyfának, a múlt év áprilisában kapott bizalmat az időközi választáson. Gondja lenne neki is, rengeteg, de azt mondja, igyekszik a szomszédban hagyni. Az 530 lakosú település három nagyobb munkaadó cégének egyike a polgármester nevén üzemel.

Hetvenkét tanulója van Győr-

asszonyfának, és a gyerekek mintegy fele a szomszédos Tarjánpusztáról jár át. Az asszonyfai óvodás gyerekek viszont a szomszéd testvértelepülés, az asszonyfainál modernebb óvodájába. Asszonyfa és Tarjánpuszta közös körjegyzőséget tart fenn és harmadikként kapcsolódik hozzájuk Bakonypéterd. Az utóbbi csak körjegyzőségileg közösködik, az ottani iskolások a közelebbi, a veszprémvarsányi iskolába járnak.
Győrasszonyfán három nagyobb munkáltató cég működik, az egyik textiles, a másik a közelmúltban indult Vitafruit. A harmadikat pedig éppen a polgármester, Király Bálint üzemelteti – pontosabban a kft. az ő nevén van, de a Király családból a polgármester fia dolgozik ott tevőlegesen. A kis asztalosüzem tíz embernek ad kenyeret, sok egyéb mellett sokféle beépített bútort, teke- és bowlingpályákat készítenek, nagyon is jól jön a közös konyhára, ami a három üzem után iparűzési adóként befolyik az önkormányzathoz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még másfél hét az első adórohamig

Az egyéni vállalkozóknak és az áfakörbe tartozó magánszemélyeknek február 15-éig kell elkészíteniük… Tovább olvasom