Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Gyermekközpont Nyúlon

Állami támogatással és nem csekély saját forrással a négyezer lakosú Nyúl új ötcsoportos óvodát, hozzá négy-hatszáz személyre főzni képes korszerű konyhát, valamint éttermet épített. Okkal nevezhető gyermekközpontnak, amelyet tegnap avattak.
Kétszázhatvanhatmillió forintba került a Nyúlon felavatott ötcsoportos, később újabb óvodai csoportok elhelyezésére alkalmas létesítmény, s mellette az a korszerű konyha, amely képes kiszolgálni az ovisokat, az iskolásokat. A település időseinek is vihetnek onnan ebédet, de készült egy szép étterem is. A létesítmény a falu központjában, a millenniumi téren áll. Segítette megvalósítását az állam, ám a település is évek óta gyűjtötte a pénzt a régóta tervezett gyermekközpont megvalósításához. Érthető elfogultsággal beszélt a tegnapi avatóünnepségen Soós Lajos polgármester; az ő és a nyúli önkormányzat állhatatossága döntő volt abban, hogy elkészülhessen a gyermekközpont. Bujdosó Sándor, a belügyi tárca helyettes államtitkára szerint büszke lehet a község az épületre. Medgyasszay László országgyűlési képviselő pedig annak örült az avatáson, hogy az adóforintokat láthatja jó helyre kerülni. Az avatón a Nyúllal s zomszédos települések polgármesterei és sok nyúli óvodás, iskolás gyerek szülei társaságában okkal ünnepelhetett, hiszen nekik, számukra épült a mutatós létesítmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr világvárosok közé került

Tizenhárom vezető város, köztük Győr neve szerepel azon az interneten közzétett listán, amelyben bejelentik: létrejött a Digitális Közösségek nevű, világméretű kezdeményezés. A projekthez csatlakozó cégek között találjuk a győri Szintézis Rt.-t és az Int-air.net Kft.-t is. A Digitális Közösségek közvetlenül fog érinteni számos, különböző területen dolgozó embert az egész világon. Tovább olvasom