Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Gyerekek gyqjtöttek Quickstep mqtétjére

Hét év elteltével újabb csoda történt a győri Veres-iskolában. Akkor a gyújtogatás miatt végzetes sebektől szenvedő Gavotte életéért, most pedig féltestvére, Quickstep, a 14 éves kanca gyógyulásáért tett erőfeszítéseikkel adtak bizonyságot állatszeretetükről az ott tanuló diákok.
Még csak hasonló mqtétre sem emlékeztek a Szent István Egyetem üllői állatklinikájának orvosai. Nem a kés volt az első, amivel megpróbálták megmenteni Quickstep, a győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakközép- és Szakiskola, Kollégium 14 éves angloarab kancájának életét.
Idestova egy éve igyekeztek visszaszorítani az orrüregben burjánzó daganatot, endoszkóppal, CT-vel, röntgennel figyelték a gyógyszeres, később a lézeres kezelés hatását. Januárban vált bizonyossá, hogy a lovat elpusztítja a betegség, ha nem kockáztatják meg a

mqtétet.
Quicki – ahogy a diákok nevezik – a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz büszkesége, aki nyolc éve, amióta a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokról az iskolába került, bizonyít. Bizonyítja, hogy életre való, hasznos munkatárs a kiképzésben, a szakmunkásvizsgákon, a gyógylovaglásban, és sikeres versenyzőként.
Futótqzként terjedt a hír, hogy Quicki élete veszélyben forog. A diákok önzetlen, elszánt gyqjtésbe fogtak, ki-ki családja anyagi lehetőségei szerint adakozott.
Aztán a semmiből előkerült még néhány támogató vállalkozó, s valóra vált a néhány hete még elképzelhetetlen, összeállt az életmentő beavatkozás majdnem háromszázezer forintos költsége.
Quicki nemrég tért haza, ahogy a zárójelentésen áll, egészségesen. Amikor meglátogattuk, meglepetésünkre a lábadozó kanca lovassal a hátán ügetett az iskola pályáján. Életösztönét a diákok odaadó türelemmel hálálják meg. A történtekre már csak a mqtéten ejtett harminccentis metszés helye emlékeztet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom