Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Gyalogtúra a Dunáért

Folytatás az 1. oldalról.

Márkus Ferenc, a WWF Magyarország igazgatója érdeklődésünkre elmondta: azért vágott bele az akcióba, mert a Duna természeti értékeit most újabb káros emberi beavatkozások fenyegetik. Az Európai Unió közlekedésfejlesztési programja keretében elindult hajózóút-fejlesztés olyan feltételeket irányoz elő csaknem a teljes magyar szakaszon, melyek biztosításához szükséges beavatkozások visszafordíthatatlan folyamatokat indítanának el. A szakember leszögezte: nem azt mondják, hogy ne fejlesszék a Dunát, csak azt, hogy ne a folyót alakítsák a hajózáshoz, hanem a hajózást a Dunához. Azért, hogy a hajózás fejlesztésének a természet és a folyó mellett élő emberek ne kárát, hanem hasznát lássák, a WWF aláírásgyűjtésbe kezdett. A petíció az interneten (www.wwf.

hu/dunapeticio) is „aláírható”. A tervek szerint a legalább 30 ezres aláírást a szakminiszternek adja át Márkus Ferenc a június 27-i mohácsi végállomást követően.
A gyalogtúra első, öt és fél kilométeres szakaszán tegnap az igazgatóhoz környezetvédelmi szakemberek és szimpatizánsok is csatlakoztak. A menetelés előtt a dunakiliti községházban egy beszélgetésre is sor került, ahol Suri László helyi alpolgármester és Márkus Ferenc mellett Mann Dániel, a Magyar Televízió bemondója, valamint Orosz Helga és Rékasi Ká-

roly színművészek is részt vettek. Az ismert emberek a Dunához kapcsolódó élményeiket osztották meg a hallgatósággal, illetve a folyó védelmének fontosságára hívták fel a figyelmet.

A világhálón követhető

A Duna-túra élményei, tapasztalatai naponta olvashatók Márkus Ferenc internetes naplójában a következő címen: http:// dunatura.blog.hu. A virtuális barangolók a www.azendunam.hu weboldalon is figyelemmel követhetik, hol tart éppen az igazgató a menetelésben. A folyó színes világát naponta frissülő képgaléria is bemutatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ausztrálok kitűnő formában

Az ausztrál válogatott a VB előtti felkészülési meccsek sorában döntetlent játszott a hollandok… Tovább olvasom