Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Gondokkal küzd a gyermekvédelem

• Soproni gyermekintézet. Lerobbant épületek – állítólag pénzhiány miatt. A Zrínyi utcai épület második emeletéről 15–20 éves életerős srácok gyümölccsel, kefírrel, cigivel bombázzák az udvart, köpködnek, üvöltöznek a második emeletről. A kiszórt étel napokig hányódik az ablak alatt. Lehet: itt szórják ki azt a pénzt a srácok, ami hiányzik a felújításhoz? Kérdem: mi a cél? Növelés vagy esetleg nevelés is?

Az SMS-re Nagy Tamás, a József Attila Gyermekvédelmi Központ igazgatója reagált: – A állást egy hónapja töltöm be. Megköszönöm Z. Keri észrevételeit, valóban nagy gondokkal küzd a gyermekvédelem, és ezen belül a soproni intézmény is. Az épület felújítása a megyei önkormányzat kompetenciája, melynek összege több tíz millió forint lenne. Az elkövetkezendő időkben erre reális esély nincs. Az intézményünkhöz tartoznak családi házas lakásotthonok is, ahol a szakmai munka és az épületek állaga is sokkal pozitívabb képet mutat. A fenntartónak azt kellene mérlegelni, hogy további lakásotthonok kialakításával lehetne a problémákat orvosolni.
– Az intézményvezetésben eltöltött pár napom óta is igyekeztem új nevelési szempontokat kialakítani a néhány helyen megfiatalított és felfrissített nevelőcsapattal. Intézményünkben sajnos közel harminc százalékban értelmi fogyatékos gyermekeket is nevelünk, akiknek a nevelése családi körülmények között is nehéz, zárt közösségben, állami gondoskodásban pedig még több problémával kell szembenézni. Ezeknek a feladatoknak a megoldása nem megy egyik napról a másikra, de mindent megteszünk azért, hogy rövid időn belül látható sikereket érjünk el.
– Ezúton is kérem az SMS-írót és a többi városlakót is, ha bármilyen problémát észlel, személyesen keressen meg irodámban, melynek ajtaja mindenki előtt nyitva áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit olvasott utoljára?

Tovább olvasom