Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Gödrös, sáros és sötét az utca

Utolsó lehetőségként levélben fordultak lapunkhoz a győrújbaráti Berettyó utca lakói, mert mint írták: az önkormányzat nem tesz semmit, holott csapadékos időben szinte lehetetlen közlekedni utcájukban. A falu jegyzője szerint igyekeznek megoldani a problémát, de ez évben nincs rá pénz.
A győrújbaráti „hegyaljában” lévő Berettyó utca burkolatába vízmosásokat süllyesztett a csapadék, felülete tele van gödrökkel. Néhol még látszik, hogy korábban sóderrel próbálták javítani.
– Azért kértünk segítséget a Kisalföldtől, mert az önkormányzathoz hiába írtunk leveleket, a negatív hozzáállás miatt nem történt semmi. Így csak a nyilvánosság segítségében van még bizodalmunk – mondta elöljáróban Tóth Gábor, az utca lakóinak képviseletében.
A lakók kérték, hogy rendezzék a magasabban fekvő területekről az utcánkba zúduló csapadékvíz elvezetését. Ehelyett csak szikkasztóárkokat csináltatott az önkormányzat, amik nem érnek semmit. A Berettyó vízelvezető árok az utca végétől mintegy 35 méterre van, oda el lehetne vezetni a csapadékot. Elegük van a levélíróknak abból, hogy esős időben, főleg télen, amikor olvad a hó, tengelyig érő sárban, kátyúkban kell közlekedniük.
– Amellett, hogy már többször ragadtunk a sárba autóinkkal, évek óta kritikus a közvilágítás helyzete is. Nem tartjuk magunkat a község másodrangú állampolgárainak, miután mi is befizetjük az adók ránk eső részét, reméljük, a térdig érő pocsolyás, sötét utcánkból kulturált közlekedésre alkalmas utca lesz – mondta többek között Tóth Gábor.
Győrújbarát jegyzője, Komjáti János elöljáróban elmondta, az önkormányzat a szennyvízcsatornázás után azt ígérte a lakosságnak, hogy az addigi útviszonyoknál eggyel jobb útfokozatot próbál biztosítani.
– Valóban vannak olyan utcák, amik még problémásak, ezek közé tartozik a Berettyó utca is, ami a szennyvízelvezetés előtt földes utca volt. A település útfelújítási tervébe sajnos ennek az utcának az aszfaltozását még nem tudjuk ütemezni, mivel vannak olyan utcák, ahol többen laknak, az útfelület is rosszabb – mondta Komjáti János.
A jegyző megjegyezte, hogy megpróbáltak tenni a lakossági kezdeményezések után, a vízelfolyás biztosítása nélkül övárkot készítettek, s murvát szállíttattak az útra.
– Ez nem végleges megoldás, csak tűzoltás, de mert ebben az évben az útépítésre benyújtott pályázatainkat elutasították, csak ez a technológia marad, az utat murvával próbáljuk helyrehozni. A csapadékvíz elvezetésére úgy tűnik, a lakók hajlandók arra, hogy átvezessünk a telkeiken egy zárt rendszerű vízelvezetőt a Berettyó-árokig.
A világítással kapcsolatban a jegyző elmondta, hogy a település közvilágításának korszerűsítését szabványosan végezték. Számszerűen megvannak a lámpatestek, úgy tűnik, a kiosztás rossz. Megvizsgálják a problémát, s igyekeznek helyrehozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állja a versenyt a Lombard

A szegedi központú, országos hálózattal rendelkező Lombard Lízing Csoport megőrizte előkelő helyét,… Tovább olvasom