Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Gnocchi olaszos mártással

A gnocchi igazi, olaszos krumplinudli, ezúttal aromás paradicsomos-bazsalikomos kísérőmártással.

Hozzávalók:

• 80-80 dkg gnocchi és paradicsom
• 1 fehér hagyma
• 1 evőkanál finomra vágott és néhány egészben félretett bazsalikom
• olaj, só

Elkészítése:

A gnocchit forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, cikkekre szeljük, és olajban megfuttatjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, a finomra vágott bazsalikomot. Megsózzuk, és 30 percig kislángon főzzük, amíg teljesen pürészerűvé válik. Levesszük a tűzről, kissé lehűtjük, és átpasszírozzuk. Szükség szerint sóval ízesítjük, 1-2 evőkanál olívaolajjal lazítjuk, még néhány percig főzzük, majd tálba öntjük, és összeforgatjuk a gnocchival. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.

(Forrás: Fakanál)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem ellenőrzik a gyümölcs ízét

A hipermarketekben ki ellenőrzi a zöldségek, gyümölcsök minőségét? Kiderült: az ízt sehol senki nem… Tovább olvasom