Kisalföld logö

2019. 07. 16. kedd - Valter 14°C | 25°C Még több cikk.

Geréb Ágnes kegyelmet kér a köztársasági elnöktől

Másodfokon, jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla pénteken Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász büntetését, akit öt év helyett tíz évre eltiltottak hivatása gyakorlásától is.

Másodfokon súlyosbították Geréb Ágnes büntetését, jogerősen két év letöltendő fogházbüntetést kapott.

Kegyelmet kér Geréb Ágnes

Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász kegyelmet kér Schmitt Pál köztársasági elnöktől - közölte Pelle Andrea, a szülész-nőgyógyász védőügyvédje a sajtóval azt követően, hogy a Fővárosi Ítélőtábla pénteken jogerősen is két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte védencét.

Az ügyvéd azt mondta: nem várta, hogy fellebbezésüknek helyt adva felmentik védencét, de arra nem számított, hogy letöltendő fogházbüntetésre ítélik Geréb Ágnest. Arra pedig különösen nem számított, hogy az ítéletet még súlyosítják is oly módon, hogy nem a felerész, hanem csak a büntetés kétharmad részének letöltésével, vagyis több mint egy év után bocsátható feltételesen szabad lábra Geréb Ágnes.

Azzal pedig, hogy az elsőfokú ítélethez képest védencét nem öt, hanem tíz évre tiltották el szülésznői tevékenységétől a bíróság célja - miként arra a bíró is utalt - az volt, hogy Geréb Ágnes soha többé ne vehessen részt otthonszülésnél - fejtette ki Pelle Andrea.

Az ügyvédnő véleménye szerint abban, hogy ilyen súlyos ítélet szabtak ki Geréb Ágnesre, közrejátszhat a közhangulat, továbbá a szakértői felfogás, ami az otthonszülést övezi.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Geréb Ágnesnek mikor kell megkezdenie büntetése letöltését, ugyanis, mint ügyvédje elmondta: a büntetés-végrehajtási intézet az ítélet elhangzását követő egy-három hónapon belül küldi ki az értesítőt, amelyben megjelöli a büntetés megkezdésének időpontját, illetve a helyszínt.

a Fővárosi Ítélőtábla épülete előtt mintegy kétszázan gyűltek össze azért, hogy Geréb Ágnes mellett demonstráljanak. Fotó: MTI (galéria)

Az ügyvédnő azt is elmondta: bár a teljes indoklást részletesen csak a határozat kézhez vételét követően tudják elemezni, már annak elhangzása során is számos pontatlan megállapítást észlelt. Kérdésre válaszolva azt mondta: véleménye szerint jogi értelemben nem volt elfogult a másodfokú bíróság, ugyanakkor megjegyezte, a bábák nem kaptak esélyt arra, hogy az otthonszülés szabályai szerint állapítsák meg felelősségüket.

Mindeközben a Fővárosi Ítélőtábla épülete előtt mintegy kétszázan gyűltek össze azért, hogy Geréb Ágnes mellett demonstráljanak. A tiltakozók szóvivője, Rácz Attila azt mondta: egyetlen reményt keltő jogi lehetőségükként Geréb Ágnes és négy bábatársa érdekében kegyelemért fordulnak Schmitt Pál köztársasági elnökhöz. Mint hangsúlyozta: nem csupán a büntetés alól való felmentést kérik, hanem azt, hogy a vádakat és az ügyet teljes egészében ejtsék. "Továbbá tegyék lehetővé, hogy Geréb Ágnes szabad legyen, járhasson otthonszülésekhez és szakmai képzésben részesíthesse a háborítatlan otthonszülés bábáinak új generációit" - tette hozzá.

Közlése szerint a strasbourgi emberi jogok európai bíróságához is eljuttatnak minden dokumentumot, biztosak ugyanis abban, hogy a testület továbbra is kiemelten foglalkozik a háborítatlan szülés magyarországi helyzetével.

"Geréb Ágnes ártatlan, nem bűnöző, hanem hős" - fogalmazott Rácz Attila.

A demonstráción Geréb Ágnes, illetve az otthonszülés védelmében szót emelt Elizabeth Prochaska emberi jogi jogász és Irene Walton bábaprofesszor is. A beszédeket követően a demonstrálók elhagyták a helyszínt.

Másodfokon két évet kapott Geréb Ágnes

Másodfokon, jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre súlyosbította a Fővárosi Ítélőtábla pénteken Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász büntetését, akit öt év helyett tíz évre eltiltottak hivatása gyakorlásától is.

Geréb Ágnest otthonszülésekkel kapcsolatban egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt ítélték el.

Az elsőfokú ítélet feltételes szabadságra bocsátásáról szóló rendelkezését másodfokon mellőzték - ismertette Czine Ágnes, a másodfokon eljáró tanács elnöke. Míg az elsőfokú ítélet szerint a büntetés feleidejének, azaz egy évnek a letöltése után szabadlábra bocsáthatták volna a szülészt, addig másodfokon ezt megváltoztatták, így csak a fogházbüntetés kétharmad idejének letöltését követően bocsátható feltételesen szabadlábra Geréb Ágnes.

Ezen felül az elsőfokú bíróság által kimondott öt év helyett tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától. A másodfokú bíróság ezen felül a vádlottakra többmillió forintos perköltség kifizetését is kirótta.

Geréb Ágnes másodfokú tárgyalása. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

Az ítélet jogerős, az ellen fellebbezésnek helye nincs - tette hozzá a bírónő.
Geréb Ágnes és négy társának ügye négy, 2003 és 2007 közötti esetről szól. Az egyik esetben a gyermek a vád szerint a szülés levezetése következtében holtan jött világra, a másik esetben fél évvel később halt meg. A másik két esetben a szülő nők kerültek életveszélyes állapotba; ezen esetekben a veszélyeztetés tényét nem tudták bizonyítani.

Czine Ágnes bírónő pénteken a másodfokú tárgyalást azzal kezdte, hogy felidézte: májusban Schmitt Pál köztársasági elnök a Geréb Ágnes és társai ellen folyamatban lévő büntetőeljárás megszüntetésére vonatkozó kegyelmi kérelmeket elutasította. Ezt követően a vádlottak felszólalhattak az utolsó szó jogán. Geréb Ágnes elsőrendű vádlott, továbbá a negyed- és ötödrendű vádlottak nem kívántak élni ezzel a lehetőséggel. Király Ágnes másodrendű vádlott a per egyik ügyéhez kapcsolódóan egy orvosi szaklapra hivatkozva azt mondta: az újszülöttek mintegy 5 százaléka kulcscsonttöréssel kerül át az újszülött osztályra, az a leggyakoribb szülési sérülés. Frigyes Júlia harmadrendű vádlott felszólalásában - ahogy a védelem korábban többször is - azon véleményének adott hangot, hogy az elsőfokú tárgyalás szakértői elfogultak voltak.

Ezt követően a másodfokon eljáró bírók mintegy két órán keresztül zárt ajtók mögött tanácskoztak. Közben a Fővárosi Ítélőtábla épülete előtt elkezdtek gyülekezni Geréb Ágnes szimpatizánsai. Közülük többen az épületbe is bementek, az ítélőtábla portájánál sorban álltak azért, hogy megöleljék és néhány szót váltsanak az ítéletre várakozó Geréb Ágnessel.
Czine Ágnes bírónő az ítélet felolvasását követően kiemelte: a jelenlegi ügy nem az otthonszülésről szól. Hozzátette: bár az perben tárgyalt esetek idején Magyarországon nem volt engedélyezett az otthonszülés, a kérdés az, hogy a vádlottak követtek-e el foglalkozási szabályszegést.

Geréb Ágnes másodfokú tárgyalása. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

Az egyik konkrét eset kapcsán - melyben a gyermek holtan jött világra - a bírónő azt mondta: Geréb Ágnes foglalkozási szabályszegés követett el azzal, hogy oxitocin injekciót adott be, amikor nem lett volna szabad, a szülő nőt nem juttatta el időben kórházba, a vállelakadás során alkalmazott módszereket pedig nem megfelelően alkalmazta. Utóbbi kapcsán viszont a bírónő azt mondta: a magzat kulcscsontjának eltörése az adott körülmények között indokoltnak nevezhető, így azzal Geréb Ágnes nem követett el szabályszegést.

LMP: Geréb boszorkányüldözés áldozata

Az LMP mélységes döbbenettel vette tudomásul a Fővárosi Ítélőtábla döntését Geréb Ágnes ügyében. A nemzetközileg is elismert szülész-nőgyógyász ellen 2010 októberében indult eljárás foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt, azaz abban az időben, amikor az otthonszülés még nem volt jogilag megfelelően szabályozva - áll Szabó Tímea (LMP), országgyűlési képviselő pénteki közleményében. A politikus szerint " ezzel a példa nélküli ítélettel" Geréb Ágnes az Országgyűlés alkotmányos mulasztása miatt vált boszorkányüldözés áldozatává, és a jogalkotók helyett viszi el a balhét.

Az LMP szerint ugyanakkor "a jogi rendezetlenség" okán az ügyészségnek nem lett volna szabad elindítania az eljárást. A párt bízik abban, hogy Geréb Ágnes államelnöki kegyelemért folyamodik majd, amihez igény esetén – akárcsak egy esetleges alkotmányjogi panaszhoz – az LMP minden jogi segítséget meg kíván adni, és morális támogatásáról biztosítja a szülész-nőgyógyászt.

A bírónő azt mondta: a másodfokú bíróság megvizsgálta van-e a végrehajtandó szabadságvesztést kiszabó, elsőfokú ítélet enyhítése mellett szóló, méltányolható ok. A másodfokú bíróság azt állapította meg: ilyen méltányolható ok nincs.

Sőt, az elsőrendű vádlottat hasonló bűncselekmény miatt 2007-ben mellékbüntetésként már 3 évre eltiltották foglalkozásától. Ezenfelül jelenleg is büntetőeljárás hatálya alatt áll; ennek kapcsán viszont a bírónő megjegyezte: a jogerős ítéletig az ártatlanság vélelme megilleti Geréb Ágnest. Méltányolható okot tehát nem találtak, sőt a gondatlanság súlyosabb okát állapították meg, miszerint Geréb Ágnes sorozatosan, többszörös, tudatos foglalkozási szabályszegést követett el éveken keresztül - mondta a bírónő, hozzátéve: ezért a társadalom védelme érdekében a lehető leghosszabb, vagyis 10 évre eltiltották foglalkozásától.

A tárgyalást követően Geréb Ágnes a sajtónak nem nyilatkozott, csak gyermekeivel beszélt. Az épület előtt Geréb Ágnes szimpatizánsai az ítélethirdetést követően megkezdték előre bejelentett demonstrációjukat. A szülésznő azonban itt sem szólalt fel, csak néhány emberrel beszélt, majd pár perccel később távozott a helyszínről.

Korábban

Várhatóan ítéletet hirdetnek ma Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász és társai ügyében a Fővárosi Ítélőtáblán. A másodfokon zajló per tárgyalásán a vádlottak előzőleg felszólalhatnak az utolsó szó jogán.

Geréb Ágnest első fokon két év letöltendő fogházbüntetésre ítélte tavaly márciusban a Fővárosi Bíróság, továbbá öt évre eltiltotta a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától, egy rendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egy rendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt. A másodrendű vádlottat 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Geréb Ágnes másodfokú tárgyalása. Fotó: MTI/Kovács Tamás (galéria)

Geréb Ágnes és négy társának ügye négy esetről szól. Az egyik esetben a gyermek a vád szerint a szülés levezetése következtében holtan jött világra, a másik esetben fél évvel később halt meg a kórházban. A másik két esetben a szülő nők kerültek életveszélyes állapotba; ezen esetekben a veszélyeztetés tényét nem tudták bizonyítani.

A bírósági tárgyalási szakaszban lévő ügyeitől függetlenül Geréb Ágnest 2010. október 8-án előzetes letartóztatásba helyezték foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmény gyanúja miatt; 2010. december végén kiengedték az előzetes letartóztatásból, több mint egy éve házi őrizetben van.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. csalán 2012. február 15. 09:38
  „Hány kórházi nőgyógyász ül börtönben anyák vagy újszülöttek halála miatt??????”
 • 50. mentha 2012. február 13. 10:55
  „http://tortenetek.szules.hu/494-nap-ma-lenne-egyeves-a-kislanyunk”
 • 49. pancser 2012. február 12. 21:50
  „48-hoz! A gyermekhalandóság csökkenése elsősorban a hatékony védőoltásoknak köszönhető, nem sok köze van az otthon szüléshez.”
 • 48. borsmenta 2012. február 12. 16:59
  „42. pancser

  Kint jártam a közeli temetőben. 1940-ig rengeteg gyereksír van. Aztán egyre kevesebb. Nem véletlenül.”
 • 47. Kukac40 2012. február 12. 15:08
  „46. fortuna54 akkor úgy is tudod nagyából mi van itthon. Dokikat nem érdekli ki adja, csak adja. Tisztelet a kivételnek, mert azért az is van, ha ritka is. Nincs ellenörzőszerv aki a talpára állna, és kellő mértékben büntetne. Ha az első húzása után kellő képpen megbüntetták volna Gerébet, nem lett volna több áldozat.”
 • 46. fortuna54 2012. február 12. 13:40
  „Kukac.Ha itt bejönél a korházba a magyar egézségügyi kártyádal,semmit nem kellene fizetned.A magyar biztosítod fizet,ugy mind az enyém M.országon.Hálisten majd minden évben hazalátogatok és itt a duna tévé meg a magyar 2 adását nézve,mindenröl értesülök.Már alig várom a holnapi parlamenti közvetítést.Csak sajnálom azokat a minimumon éllö otthoni magyarokat,akiknek kb.200 euro értékü forintot kell egy orvos zsebébe nyomni.Ha én orvos lennék jobban megnézném,kitöl fogadok el hálapénzt. Azért megértelek és egy véleményen vagyunk.”
 • 45. Kukac40 2012. február 12. 11:27
  „45. fortuna54 Nem legális, de van. Sajnos. Kórházba hálapénz. Egyéb helyeken támogatás, hozzájárulás meg egyéb jólhangzó elnevezések. 200 Eu-nak megfelelő összegt itt is fizetnek az emberek, csak vonják a fizunkból. Itt élünk, dolgozunk és mégis. Egy holland mennyit keres óránként 8-10 Eu-t? A magyar ezzel szemben 2-3-at jóesetben. Az orvosoknál is komoly különbség van, nem véletlenül vitték el nagyrészét "nyugatra". ha én nálatok bemennék egy kórházba mert beteg vagyok nem bírnám kifizetni. Egyszer gyere el, nézd meg az igazi arcot, ne csak a hallomást. Nem olyan szörnyű minden. Pénz nincs az egészségügyben (európai fizetés a dolgozóknak), nem minőség, tudás és higénia.”
 • 44. fortuna54 2012. február 12. 09:53
  „42-es Kukac.200 eu-val ólcson meguszta? Hát nálatok legális a korupció? Gondolom tudod,hogy nálunk sokat fizetünk az egézség biztositásért és nem szivesen adunk 200 eurot pluszba korupt orvosoknak.Különben sok mindenben egyetértünk. Pancser,mostmár kezdelek megérteni és kivánok zökenö mentes szülést a családi otthonban.”
 • 43. Kukac40 2012. február 12. 08:33
  „43. pancser ha a feltételek adottak akár milyen műtétet meg lehet tenni otthon is. Nem voltak meg a feltételek. Régebben a lehetőségek is korlátozottabak voltak, és a kórházak száma sem volt ennyi. Az akkori bábák egymástól, és az akkori orvosoktól tanulták, mikor mit kell tenni. Azóta sok év eltelt, és bár mindenben visszafelé megyünk, ebbe nem kellene. Hibázott, ezért büntetik, nem az otthonszülés miatt. Nem lett volna baj, ha időben hív mentőt. Ő sem ingyen teszi. Tötvény tilja. Mi az ami melette áll, ezekben az esetekben? Vannak érvek az otthon szülés mellett és ha a feltételek is adottak, nincs is semmi baj vele. Én is ismerek embereket akik otthon születtek, és semmi bajuk. Az oxigénhiányosra ahányszor ránéznek az jut az eszükbe, mekkora hiba volt.”
 • 42. pancser 2012. február 11. 23:37
  „42."Kukac" A vakbélgyulladás súlyos betegség, de a gyermekszülés nem az. A faluban ahol születtem emlékezetem szerint mindenki otthon szült, egyes esetekben utalták csak kórházba az anyákat. Nem tudok a korosztályomban halva szülésről, vagy sérülésről. Dr. Geréb Ágnes nyilván ismeri a számokat és a szakmáját, helyesebben a hivatását, ismeri a statisztikákat is. Biztos vagyok benn, hogy a mellette kiállók fantasztikus erőt kölcsönöznek neki, nem tudják megtörni.
  Az orvosi elit nem politikus alkat, ha az lenne akkor tudná ma már Dr.Geréb Ágnes egyike azon keveseknek, akik életükben hőssé magasztosulnak, általuk. Én inkább kórházban szülnék, de sokan vannak akik úgy gondolják, hogy az ember ha lehetséges az otthonában jöjjön a világra és onnan a szerettei köréből távozzon ebből a világból. Ez nagyon is emberi vágy és ezt tisztelni kéne.”
 • 41. Kukac40 2012. február 11. 22:42
  „41. fortuna54 Itt valóban kimehet a beteg sétálni, és senki nem ellenörzi, de egyébként nem tehetné. Sajna ismerem a kórházat, lenne mit mesélni, de ez nem erről szól. 200 eu-val olcsón megúszta. :) A vakbelet is ki lehet otthon venni, de ha baj van mit teszel. Ez is egyfajta műtét, sőtt talán veszéjesebb mint nagyon sok másik. Amíg nincs baj, addig nincs baj. Nem azért kerül börtönbe mert otthon szülést végzett, hanem mert meghalt 2 pici egy oxigénhiányos lett. Az oxigénhiányos mindig valakire rászorul amíg csak él. Ez a tragédia.”
 • 40. fortuna54 2012. február 11. 22:21
  „Kukac 40.Igazad van,itt legális a könnyü drog fogyasztása de nem minden arányban.Nálatok tiltva van és ugye mindenki drog mentes? Még annyit a magyar korházakrol,egy holland barátom emlitette minden nap kimentek fröcsözni a kocsmába.Na meg meg sem nézték addig,amig 200 eurot nem fizetett a doktorurnak.Tehát nem lehet valami higéniás valami ott szülni. Ha a korházban hal meg az ujszülött akkor felháborító,ha pedig otthon,akkor élete végéig rab legyen a bábaasszony? Hol itt a logika?”
 • 39. Kukac40 2012. február 11. 21:53
  „37. rommel én veled értek egyet. Letöltendő életfogyt a gyilkolásért. Minél kisebb anál szigorúb fokozat. Bármi lehett volna a csöpségekből, ami hasznos az országnak. Ezt a lehetőséget mindenkitől elveszi, aki ilyent tesz. Lehet hogy jót akart, az sem kérdés, hogy tett jót is, de ha egyszer nem sikerül, akkor ez a következménye. Az is igaz, hogy a szülőket sem mentesíti semmi, és nem is értem, hogy miért nem állnak mellette a vádlottak közt. Nem tudom elfogadni, hogy gyermeket vállaló felnőttek, nem képesek belátni, hogy az anya és a gyerek élete is veszélybe kerülhet.
  39. fortuna54 hollandiában a könnyű drogok is legálisak. Más ország, más feltételekkel nem osszehasonlítható. Ha a kórházba hal meg akkor is felháborító, de legalább az esélyt megkapta a pici. Az ő eseteiben pont ezt vették el a kicsiktől. Az oxigénhiányos a lehető legrosszabb ami megtörténhet egy családdal.”
 • 38. fortuna54 2012. február 11. 21:29
  „37-es rommel.Ha a korházban hal meg az ujszülött,akkor is nagybetükel tiltakozol? Több magyar korházban járva,háát bizony nem biztos,hogy ott szivesen látnám megszületni unokámat.Az igaz a törvény betartása mindenhol,mindenkinek kötelesége.Itt Hollandiában nincs tiltva az otthoni szülés,de már többen inkább a korházit válaszják.”
 • 37. gig 2012. február 11. 21:03
  „"Nem az a kérdés, hogy szakmai körök áldozata-e. Az is, biztosan. Hanem az, hogy miért nem vette tudomásul, hogy Magyarországon nem lehet otthon szülni. Nem mondhatja, hogy nem tudta, mert elmondták már neki néhányszor a bíróságon, hogy nem lehet, amíg nincs szabályozva. Más kérdés, hogy miért nem. De nem ez volt a per tárgya."

  De, ez a per tárgya. Azért nem lehet otthon szülni, mert a törvényhozók bűnös módon nem rendezték a szabályozást (ja, ez nem bűn, hiszen nem ütközik törvénybe a törvénynemhozás). Ágnes azoknak segített, akik SAJÁT MAGUK kívánták felrúgni a törvényt - az életért. Több egészséges eset mellett voltak komplikáltak is, halálesettel járók is. Mint a kórházban. Csak kórházban meghalni szabályos, otthon meg törvényellenes. Ez a per - és közröhej - trágya.

  Ágnes törvényellenesen cselekedett. Nem kérdés. Elítélték, ilyen a gépezet. Lehet-e rossz egy törvény? Szerintem nem kérdés. Kérdés, miért nem hallgatták meg a nemzetközi, tapasztalattal rendelkező szakértőket, illetve milyen indokból licitált rá a bíró az ügyészre. És miért tiltakoznak pont az "áldozatok" (anyák százai) az ítélet ellen?”
 • 36. rommel 2012. február 11. 21:00
  „ŐRÜLJÖN HOGY NEM ÉN VOLTAM A BIRÓ !!!
  ÉN AZ EMBERÉLETEKET MINIMUM 20 ÉVBEN MÉREM !!!”
 • 35. pancser 2012. február 11. 19:48
  „33." borsmenta2 Itt nem arról van szó, hogy bizonyos nőgyógyászok anyagiassága nem ismer határokat és ezért lenne igaza Dr.Gerébnek. Az gond, hogy a szakvéleményt amely alapján a bíróság döntött, az ellenérdekelt fél adta.”
 • 34. Kukac40 2012. február 11. 17:53
  „Ő sem ingyentette amit tett. Adománynak, hozzájárulásnak, támogatásnak stb hívják nem hála pénznek. A hálapénz meg lehetne szüntetni, de először is nem kellene adni, másik nem kellene elfogadni. Mire ez egyszer megvalósul 5 jegyü évszámot ír az emberiség.”
 • 33. borsmenta 2012. február 11. 16:08
  „31. Valaki

  Tévedés, akármennyit is sulykolják ezt a hívei. Nem tartotta be a törvényeket, ezért viseli a tettei következményét.

  És mint leírtam, a rossz döntéseivel ártott mindenkinek, akinek elméletileg használni akart.”
 • 32. borsmenta 2012. február 11. 16:06
  „El volt tiltva? El.
  Ennek ellenére praktizált? Igen.
  Annyi történt, hogy most vállalja a következményeket. (Megjegyzem, úgy tűnik méltósággal.)

  Az, hogy a szülésorvosok gátlástalanok, ezügyben nem mentség, sőt... Pont Geréb Á. volt az, aki a legtöbbet ártott ezügyben a nőknek. Ha az otthonszülés törvényi megoldását, a kórházon belüli alternatív szülési módok bevezetését, erősítését segíti elő a partizánkodás helyett, azzal a szülészeti ellátás is egyértelműen javult volna. Most aztán majd nyeregben érzik magukat a kórházon belüli sarlatánok, és megerősödik a hálapénzes, gusztustalan rendszer.

  A kórházi bánásmódról: valóban nem tutujgatják agyon a gyerekeket a kórházban annyira, amennyire azt az anyukák egy része elvárná. Szerintem sokan gondoljuk úgy, hogy nem az otthonszülés az, ami nekünk hiányzott, sokkal inkább a kórházi körülmények javítására, a rendezetlen pénzügyi viszonyok rendbetételére lenne szükség.”
51 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt: erős EU tagállamokra van szükség

Schmitt Pál szerint ahhoz, hogy Európa erős legyen "a globális versenyben", a tagállamoknak is… Tovább olvasom