Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Gazdag kulturális kínálat

A forró, zajos nyári napokban olykor jólesik hűvös termek csendjében keresni a felüdülést; minderre remek alkalmat nyújtanak a szépszámú soproni galériák.
Tavaszy Noémi grafikus- és festőművész Bartók Béla művei ihlette alkotásaiból rendezett kiállítása holnapig látogatható a BW Pannonia M. Hotel galériájában. Ezt követően – a Liszt Fesztivál keretében – valószínűleg nem csak a zenerajongóknak szerez örömöt a Budapest–Göppingeni Liszt Archívum anyagából összeállított tárlat, amely július 16–30-ig kereshető fel.
A Templom utca 19. szám alatti Hajnóczy–Bakonyi-ház udvarán Palotás József dunaújvárosi szobrászművész, az emeleti traktusban Welisch Tehel Judit „Kövek és emlékek” című tárlata várja július 16-ig a látogatót. – Naponta hol hatan, hol hatvanan jönnek megnézni az alkotásokat. A VOLT Fesztivál idején rengeteg fiatal is felkeresett bennünket – árulja el Papp László gondnok.
A fotóművészet iránt érdeklődőknek kifejezetten jó dolguk van, a városban egyszerre négy fotókiállítás is megtekinthető. A Várkerület Galériában szombatig az ötéves Soproni Fotóművészeti Kör jubileumi anyaga, a Festőteremben (július 16-ig) a százéves Soproni Fotóklub gyűjteményes kiállítása ígér kellemes perceket. Ez utóbbin dokumentumértékű, az 1900-as évek első évtizedeiben alkotott fotográfiák is felfedezhetők. A Templom utcai Erdészeti Múzeum Fotópoézis című időszakos tárlata a költészet napjára kiírt országos fotópályázat legjobb, s a kulturális minisztérium által díjazott felvételekből áll, amely július végéig várja az érdeklődőket. A Liszt-központban pedig (július 23-ig) a Mafosz Szalon fotókiállítása csábít nézelődésre.
Az Orsolya téri Lábasházban július 20-ig gyönyörködhetünk a XV. Országos Érembiennále díjazottjainak munkáiban, míg a Templom utcai Körmendi Galériában (július 22-ig) Nagy Éva festőművész, a Fövényverem utcai Erdélyi Házban (július 21-ig) Tárnoki Ildikó festőművész alkotásai nyújthatnak érzelmi feltöltődést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaly tizennégyezren részesültek segélyben

„ Amennyiben a kormány megszorító intézkedései a helyi támogatási rendszerre is kihatnak, idén… Tovább olvasom