Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Gagyi mami 2.

Az FBI ügynök Malcolmnak le kell lepleznie egy veszélyes számítógépes féreg megalkotóját.
Az FBI ügynök Malcolmnak (Martin Lawrence) le kell lepleznie egy veszélyes számítógépes féreg megalkotóját - a program segítségével ugyanis külső erők is be tudnának hatolni szupertitkos adatbázisokba. Egyetlen módon férkőzhet Tom Fuller (Mark Moses), a féreg kitalálója közelébe: ha házhoz megy, és ő lesz a gyerekek nevelője.

Ez azt jelenti, hogy újra át kell vedlenie az XXL-es Hattie Mae Pierce-szé, vagyis "gagyi mamivá", hogy levadássza a rosszfiúkat, és bebizonyítsa, hogy nem is olyan könnyű a nők helyzete, ha munka mellett még háztartást is kell vezetniük.

Gagyi mami nemzetbiztonságot védelmező feladata kiegészül tehát azzal is, hogy valahogy elvezényelje a három Fuller-gyerkőcöt, megakadályozza, hogy komolyabb kárt tegyenek magukban és a környezetükben, és közben még a háztartás apró-cseprő dolgait is kézben kell tartania. Nem téveszti szem elől legfőbb feladatát sem: igyekszik minél több információt összegyűjteni Tom komputervírusáról. De a legnehezebb - és a legmulatságosabb - mégis az, hogy bármi is történik, Malcolm egy pillanatra sem zökkenhet ki a nagyi szerepből.

Hol flancos női fürdőben találja magát, hol tini pompomlány-versenyt kell levezetnie, de az sem lehet akadály, ha nyaktörő jetski-üldözésben kell részt vennie - úgy, hogy a parókája nem moccanhat, a szoknyája nem gyűrődhet. Időközben Gagyi mami segítségével újra összekovácsolódik a széthulló félben lévő Fuller család, és Malcolm is egyre jobban becsüli a saját családját...

INFÓ


2000-ben Martin Lawrence eljátszotta élete - szó szerint - legnagyobb szerepét: FBI-ügynököt alakított, aki mesterien tudott átváltozni. Hogy elkapjon egy bankrablót, tetőtől talpig elmaszkírozta magát, és egy életvidám, minden lében kanál gigantikus nagyi képében csapott le a rosszfiúra. Lawrence most visszatér a világ legfifikásabb, legterebélyesebb és legbevállalósabb nagymamijának szerepében.
Lawrence szerint egyszerű a magyarázata, mitől lett Gagyi mami figurája ennyire sikeres. "Mindenki ismer egy ilyen mamit. Az a típusú nő, aki szinte bántóan őszinte, ugyanakkor nem tudod nem szeretni, ráadásul meg is nevettet.

"Gagyi mamiban az az igazán különleges, hogy ismerős a mindennapokból - bőrszíntől, országhatároktól, sőt vallástól függetlenül. Mindenki, bárhol éljen is, találkozott már életében egy hasonmásával“ - mondja John Whitesell rendező.

Gagyi mamit persze nem csak kitalálni kellett, hanem eljátszani is - és Martin Lawrence-nek kivételes tehetsége van a női figurákhoz. Whitesell megjegyzi: "Martin sokszor jelenít meg nőket az egyszemélyes fellépésein, és elképesztő, hogy milyen pontosan tud ábrázolni teljesen különböző személyiségű és életkorú nőket. Ösztönösen ráérez, hogyan gondolkodik egy nő."

Lawrence ezt így magyarázza: "Rengeteg saját emlékemből, élményemből tudtam megformálni Gagyi mami alakját, és a mintáim elsősorban abból a háztartásból származtak, amelyben felnőttem. Csupa erős nővel voltam körülvéve; az anyám, a nagymamám, a nővéreim, ők mind hatással voltak Gagyi mamira."

"Az eredeti Gagyi mami és a folytatás között azért telt el öt év, mert majdnem lehetetlen volt Martin Lawrence naptárában időt találni a forgatásra, és ahhoz is időre volt szükségünk, hogy az elsőhöz hasonló jó filmet hozzunk össze - mondja David T. Friendly producer. - Nem volt kérdés, hogy meg akarjuk-e csinálni. Az volt a kihívás, hogy a lehető legjobb legyen."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosarasbúcsú és váratlan focigyőzelem

Vegyes hétvégét hagytak maguk mögött a soproni „kirakatcsapatok”. Az MKB Euroleasing… Tovább olvasom