Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Futva a foci-vb megnyitójára

Társakat keres különös akciójához Győry László. A sokak által ismert újságárus váltófutást szervez Sopronból a müncheni foci-világbajnokság megnyitójára. A támogatásokból mozgássérült sportolók kijutását segítené a következő paralimpiára.
Különös felhívással kereste fel szerkesztőségünket Győry László. Az ismert soproni újságárus – akit általában futószerelésben vagy kerékpáron lehet látni a város különböző pontjain – váltófutást szervez a müncheni foci-világbajnokság június 9-i megnyitójára, ehhez keres társakat. Az akció május 20-án indul a soproni Fő térről.
– A körülbelül ötszáz kilométeres táv megtételét váltózva szeretném teljesíteni, ehhez keresek sportolni és jótékonykodni akaró soproniakat és a környéken élőket – mondja Győry László, majd hozzáteszi, a támogatóktól befolyt pénzösszegből magyarországi és ausztriai mozgássérült sportolók felkészülését segítené. – Arra a számos sportolóra szeretném felhívni a nyilvánosság figyelmét, akik az alkalmasság tekintetében „beleférnének” a paralimpiai keretbe, de anyagi okok miatt mégsem indulhatnak. Már beszereztem két hatalmas perselyt, amibe az útunk során és a célállomáson gyűjtjük majd a felajánlásokat. A világbajnokság megnyitójának stadionja elé is kihelyezzük a perselyt, melybe reményeim szerint sokan dobnak be kisebb-nagyobb összegeket. Háromnyelvű, a magyaron kívül német és angol felirat tudatja majd a jótékonykodókkal, hogy kiket is támogatnak.
Győry Lászlónak már akadtak segítői, akik az ingyenes, egyházi szálláshelyek megszerzésében segítettek. – Amire még szükségünk lenne, az valamilyen emléktárgy Sopronról. Azért tartom fontosnak, hogy egy kis zászlóval vagy plakettel kedveskedjünk az adakozóknak, hogy tudják, honnan indultunk és egyszer talán ellátogassanak városunkba.

Lehet jelentkezni

A váltófutás május 20-án, szombaton a reggeli órákban indul a Fő térről és június 9-én érkezik Münchenbe. A napi táv körülbelül 50 kilométer, mely futva vagy kerékpáron tehető meg. Jelentkezés és információ Győry Lászlónál a 314-984-es telefonszámon, mindennap este 6 óra után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állja a versenyt a Lombard

A szegedi központú, országos hálózattal rendelkező Lombard Lízing Csoport megőrizte előkelő helyét,… Tovább olvasom