Kisalföld logö

2019. 03. 23. szombat - Emőke 2°C | 17°C Még több cikk.

FTC: megválasztották az új elnökséget

A Ferencvárosi Torna Club szerdai közgyűlésén a küldöttek megválasztották az egyesület új elnökségét, melynek megbízatása két évre szól.

A testület tagjai: Balogh Ákos, Dámosy Zsolt, Hermány Csaba, Jakabházy László, Kassai György, Kruj Iván, Rieb György, Sipos JenőTakács Tibor, Maglódi Lajos, Sike András (utóbbi két személyt a  Sportigazgatóság delegálta), Albert Flórián (a klub tiszteletbeli elnökeként). Az elnökségi tagok maguk közül választják meg az  egyesület elsőszámú irányítóját.

A klub történetében első alkalommal ezúttal azok a szurkolók is szavazati joggal rendelkeztek a tanácskozáson, akik 12 ezer forintért egy évre érvényes klubtagságot vásároltak. Közülük előzetesen 937-en regisztráltatták magukat a közgyűlésre, azonban a délelőtt 10 órás kezdésre csak 291-en jelentek meg, ezért a gyűlés határozatképtelen volt, a tanácskozást az alapszabály értelmében létszámtól függetlenül 12-kor kezdték el.

Az új elnökség megválasztása előtt Dámosy Zsolt egyesületi elnök számolt be a befektetőkkel folytatott tárgyalásokról. Elmondása szerint három cég tűnik komoly érdeklődőnek, az egyiket a labdarúgócsapatot működtető zRt. megvásárlása érdekelné. Az elvi megállapodás megszületett arról, hogy ez az érdeklődő megvenné a zRt. részvényeinek 80 százalékát és kifizetné a több százmilliós adósságot. Többet a cégről a vezető nem árult el, a klub hivatalos honlapja szerint nem kizárt, hogy hongkongi érdeklődő lehet a háttérben.

Az Üllői úti ingatlannal kapcsolatban egy magyar érdeklődő az elsőszámú jelölt, amely az FTC-vel közösen indulna el a pályázaton a telek tulajdonjogáért, melyet egyelőre nem írtak ki. Dámosy hozzátette: mivel állami tulajdon értékesítéséről van szó, a pályázatot a Pénzügyminisztérium írja ki, amire várhatóan hamarosan sor kerül.

Ezenkívül Angliából is van érdeklődő, Dámosy azt mondta, hogy ez tartalmazna egy együttműködést a Premier League-ből kiesett Sheffield Uniteddel.

(MTI)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perújítási nyomozás indul a móri ügyben

Perújítási nyomozást rendelt el Kaiser Ede perújítási kérelmében a Fővárosi Ítélőtábla -… Tovább olvasom