Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Franciaország is megnyitja munkaerőpiacát az új tagok előtt

Franciaország fokozatosan és korlátozottan, de megnyitja munkaerőpiacát az Európai Unió új, keleti tagjai előtt – jelentette be hétfőn Dominique de Villepin francia miniszterelnök.
A korlátozások feloldása kezdetben csak olyan szakmákra vonatkozik, amelyekben nehéz munkaerőt találni, és a formáját megvitatják a szociális partnerekkel – közölte a kormányfő egy nyilatkozatban.

A francia szakszervezetek majdnem mindegyike amellett foglalt állást, hogy azonnal oldják fel az átmeneti korlátozásokat. A nyugat-európai kormányoknak május 1-jéig kell hivatalosan bejelenteniük az Európai Bizottságban, hogy feloldják-e a korlátozásokat, fenntartják őket további három évig, vagy bizonyos szektorokra szűkítik, mint például Párizs tervezi.

A korlátozások Csehországot, Észtországot, Lengyelországot, Litvániát, Magyarországot, Szlovákiát és Szlovéniát érintik. A 15 régi EU-tag közül három (Írország, Nagy-Britannia és Svédország) eleve megnyitotta munkaerőpiacát. Három (Finnország, Portugália és Spanyolország) már bejelentette, hogy május elsejével megnyitja a piacot, három másik (Ausztria, Belgium és Németország) pedig úgy döntött, hogy meghosszabbítja a korlátozásokat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kifosztotta a földön fekvő áldozatát

Megvert egy 15 éves fiút, majd a földön fekvő áldozatát ki is fosztotta egy ismeretlen vasárnapra… Tovább olvasom