Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Fővárosi konzorcium fűt be októbertől

Kapuváron kihirdették a városi távhő üzemeltetésére kiírt pályázat nyertesét. A budapesti cég minierőművet telepít a városba, melynek célja az áramtermelés és a távhő-üzemeltetés.
A hosszú ideje vajúdó kapuvári távfűtés problémája megoldódni látszik. A napokban a kapuvári városházán kihirdették a városi távhő üzemeltetésére kiírt pályázat győztesét. A tendert végül a budapesti Greenergy Kft. és az EWP Kft. konzorciuma nyerte.
– Több fórumon egyeztettünk a végső döntés előtt – mondta Vertetics István, a hivatal városfejlesztési irodájának vezetője. Mint hangsúlyozta: október elsejétől teljesen új helyzet áll elő Kapuváron. A képviselő-testület által is elfogadott nyertes tizenöt évre vállalta az üzemeltetést. Közel háromszáz lakás és több üzlet fűtésére tett ajánlatot a fővárosi konzorcium. Terveik szerint az első években felújítják a távhő vezetékrendszerét, majd vélhetően a jövő évi fűtésszezontól új, koogenerációs minierőművet állítanak fel Kapuváron. Ez gázzal és bioenergiával üzemelne, információink szerint a termelt áramot a környékbeli áramszolgáltató átveszi a termelőtől. Az áramtermelés melléktermékeként keletkező forró vízzel fűtenék a lakásokat. Úgy tudjuk, a város jelenleg létező három hőközpontját meghagyná a cég egyfajta vésztartaléknak, de a fűtést az erőmű biztosítaná.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júliusi letölthető észjátékok!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének letölthető feladvány-sorozata. Tovább olvasom