Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Fordulat a Fertő-parton

Pál Béla államtitkár Fertődön, Széplaki Tamás, Kapuvár és környéke szocialista országgyűlési képviselőjelöltjének társaságában az idegenforgalom témájában tartott fórumot.
Módosították a Fertő-parti települések idegenforgalmi besorolását. Ennek megfelelően Hegykő, Fertőrákos, Fertőhomok, Fertőszéplak és Sarród vonatkozásában megszüntették a „kiemelt üdülőövezet” státust, s így a falusi vendégfogadók üzemeltetői a továbbiakban is igénybe vehetik majd az évi 800 ezer forintos adómentességet – jelentette be fertődi fórumán Pál Béla, a gazdasági és közlekedési minisztérium idegenforgalomért felelős államtitkára, aki Széplaki Tamás, az MSZP Kapuvár és környéke országgyűlési képviselőjelöltjének meghívására látogatott megyénkbe.
Széplaki Tamás ismertette programját, közte azokat a kérdéseket is, amelyek a térség turizmusának átfogó feladatait érintették. Szólt a fertődi Esterházy-kastély teljes rehabilitációjáról, amely a Nemzeti Fejlesztési Tervben is helyet kapott; emellett lobbizni szeretne a Fertő-parti településeket összekötő kerékpárút korszerűsítéséért, nemkülönben bővítéséért. A Fertő-táj világörökséggel kapcsolatban az országgyűlési képviselőjelölt kifejtette: a lehetőségek adottak ahhoz, hogy a térség népszerűsítésével újabb, dinamikus lendületet kapjon a Fertő tó és környékének turizmusa.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszi és csibe

Tovább olvasom