Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Folytatódik a napraforgó-ügy

A lébényi téesznek semmi köze sincsen a napraforgóügyhöz - hangsúlyozta a téesz elnöke.

A lébényi szövetkezetnek semmi köze sincsen a napraforgóügyhöz - , a téesz csak bértárolást végzett" – hangsúlyozta a téesz elnöke, Holzinger István. A telepről szerda óta folyamatosan viszik a terményt a gönyűi kikötőbe.

A lébényi téesz magtárában zajlik a nagy port felvert napraforgó elszállítása. Mint azt a Kisalföld is hírül adta, mintegy négyezer tonnányi napraforgó ellenértékével – kétszázötvenmillió forinttal – nyomtalanul eltűnt a vásárlóból lett eladó, Faller Ákos, aki viszont még egy fillért sem fizetett a termelőknek, a magángazdáknak és a szövetkezeteknek. A megyei rendőr-főkapitányság nyomozást indított napraforgóügyben jelentős értékre elkövetett csalás alapos gyanúja miatt.

Holzinger István, a lébényi téesz elnöke elmondta: semmi közük sincsen az ominózus napraforgóügyhöz, hiszen ők csak bértárolást végeztek. Náluk nyolcszázhúsz tonna napraforgót helyeztek el. (Egy tonna napraforgó piaci ára 47–48 ezer forint.) A tárolási díjat – ami erre az időtartamra, október végétől január közepéig milliós nagyságrendű összeget tett ki – ügyvéd jelenlétében állapították meg, amiről szerződést is kötöttek. Mivel az érte járó fizetséget a lébényiek megkapták, részükről nem volt akadálya annak, hogy a tárolást megrendelő cég elvigye a terményt. Szerda óta zajlik a rakodás, pénteken már csak alig kétszáz tonna vár elszállításra. Az árut a gönyűi kikötőben rakják uszályra. – Megértem az elkeseredett termelőket, hiszen többségüket jól ismerem, a barátaim – mondta az elnök. – Akár mi is így járhattunk volna, hiszen nekünk, a mezőgazdaságból élőknek egy a sorsunk: termelni és eladni...
A nyomozás tart a nagy értékre elkövetett csalás gyanúsítottja ügyében. A rendőrség a lakosság segítségét is kéri.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toplisták 2. hét

Zenében Irigy Mirigyék és a Hooligans, a mozikban pedig George Clooney tolvajbandája viszi a prímet. Tovább olvasom