Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Folytatódik a médiaoktatás a Mórában

A szeptemberben kezdődő 2005–2006-os tanévben folytatódik a középfokú újságíróképzés.

A szeptemberben kezdődő 2005–2006-os tanévben folytatódik a középfokú újságíró-szakképzés, illetve a médiaoktatás Győrött a Móra Ferenc általános és középiskolában.

Az oktatási intézményben a sikeres érettségit követően négy féléven át (két évig) tanulnak azok a diákok, akik a 13–14. évfolyamon az országos közoktatási jegyzékben szereplő szakképesítést szerezhetik meg. A sikeres két év befejezése után újságíróként, szerkesztőként, szóvivőként és egyéb médiamegbízottként helyezkedhetnek el  a  tanulók, vagy tovább tanulhatnak egyetemen vagy főiskolán. A szakképzésben részt vevők fele-fele választhat a média–újságírás, illetve média–mozgókép részterület között.

Az elsőként említett szakterület a hagyományos nyomtatott sajtó világába vezeti be a leendő hallgatókat, a második a film és a vizuális információ területén nyújt alapismereteket. A részterületek szakmai tárgyai a közismeretiek (filozófia, szociológia, történelem, kommunikáció, informatika, angol nyelv) mellett fotó, film, sajtójog, gazdaság- és műfajismeret, valamint sajtótörténet. A helyi médiumok szerkesztőségeiben szakmai gyakorlatokon vesznek részt a hallgatók. A tanórákat a Móra-középiskola tanárai tartják, a gyakorlatokat újságírók, médiaszakemberek vezetik.

A felvételi két részből áll: maximum két gépelt oldalnyi szabadon választott újságcikk vagy tv-ről, filmről alkotott vélemény, illetve  személyes szóbeli elbeszélgetés érdeklődési körökről.  A kibővült lehetőségek következtében a jelentkezési határidő (a kitöltött lappal és cikkel együtt) május 15. A felvételi beszélgetés tervezett időpontja június 30-án 9 óra a Móra-iskolában. A pótfelvételi időpontja augusztus 16., 9 óra. Telefon/fax.: 96/426-244 (tagozatvezető); 96/427-272 (igazgató). E-mail: moraiskola@axelero.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szép magyar beszéd ünnepe volt

A hétvégén rendezték meg az idei Kazinczy-versenyt, amelyre az ország valamennyi területéről jöttek.… Tovább olvasom