Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Folytatásos reklámregény a Playboyról és Oszterékről

Oszter Sándor dühöng, és széttépi a lányáról készült meztelen fotókat – a Blikk fotóriportere és az RTL Klub kamerája előtt. Azért maradt valamennyi aktkép a Playboy szeptemberi számába is. Az esetet műbalhénak nevezte egy internetes újság – pedig senki sem mondta, hogy ez valódi hír.
Oszter Sándor dühöng, és széttépi a lányáról készült meztelen fotókat – a Blikk fotóriportere és az RTL Klub kamerája előtt. Azért maradt valamennyi aktkép a Playboy szeptemberi számába is. Az esetet műbalhénak nevezte egy internetes újság – pedig senki sem mondta, hogy ez valódi hír. Inkább folytatásos reklámnak tűnik, bár ezt a színész határozottan cáfolta nekünk. Az egyik újságban a történet fölött, a fejlécben ez áll: szórakozás. Egyre több ilyen írás jelenik meg a magyar sajtóban, születésük körülményeibe bepillantást nyerhettünk, amikor Győzikével beszéltünk.

A történet augusztus 7-e óta íródik az újságokban, az interneten és a televíziókban. Alexandra, Oszter Sándor huszonhét éves leánya pár nappal korábban árulta el otthon, hogy levetkőzik a Playboy magazinnak. A neves apuka nyilvánvalóvá tette, hogy nem örül lánya döntésének. Ahogy a Blikk írta: „lánya kendőzetlen bájai a nagy színésznek nem férnek a bögyébe".

Az esetet a többi újság is megírta, az RTL Klub, a TV 2, a Magyar Televízió folytatta, a leányt beszélgetős műsorba invitálták, apját közben felhívták telefonon. Érdekes körülményekre is fény derült, így arra, hogy „Alexandrát abban a zárdában taníttattuk, amelyben az édesanyja is nevelkedett". A Blikk augusztus 28-i számának első oldalán lévő, megkomponált fénykép volt a csúcspont: a két főszereplő egy asztalnál ül, apa szájában cigaretta, összevonja a szemöldökét, tépi a képet, amelynek nagyobbik darabja épp úgy fordul tépés közben, hogy tisztán látszik rajta Alexandra. A leány szomorúan néz.

Apa szépen tép

Egy ilyen fotó elkészítése komoly szervezőmunka eredménye. Mert persze a fotós nem véletlenül járt arra. Valószínűleg egyeztettek telefonon, mikorra jöhet, mikor lesz az aktképnézegetés és -tépés. A fotós leültette őket egy asztalhoz, megmondta, hová nézzen apuka, hogyan tartsa a tépendő lapot a kezében. („Sándor, kérem, fordítson rajta egy kicsit! Úgy, most jó lesz.") Ugyanezt az RTL Klub Fókusza is bemutatja, itt már spontánul lehet képeket nézni, haragudni, morogni és tépni, illetve szomorkodni. Két tehetséges színész önmagát alakítja.

A sajtó fújta föl?

Az Origo nevű internetes portál a hét legszánalmasabb műbalhéjának nevezte a történteket. Pedig azt senki sem állította, hogy ez hírösszefoglaló. Nem is az, hanem – legalábbis végeredményét tekintve – egy reklámkampány, amelynek sikerében egyaránt érdekelt volt a Playboy, a sztori epizódjait közlő összes újság és televízió, és persze végül az Oszter család is.

– Nem, ez nem színház volt, én tényleg felháborodtam, amikor megtudtam, mire vállalkozott a lányom – mondta Oszter Sándor, amikor megkérdeztük tőle, ez reklám volt-e. – A sajtó fölfújta a történetet, ez tény. Ráadásul valóban én voltam az első magyar férfiszínész, aki meztelenül szerepelt filmen, 1971-ben, a Meztelen vagy címűben. De azt gondolom, a meztelenségnek akkor van helye, ha a művészi kifejezés szempontjából van funkciója. Aztán tudomásul vettem az új helyzetet. Ha a Vénusz születését nézzük, vagy Goya Alba hercegnőjét, a képben gyönyörködünk, és nem a modellre gondolunk. Azok a képek pedig, amelyeket később a lányomról láttam, tényleg szépek. Másrészt a lányom nem playmate, hanem színésznő, neki nem az a fotósorozat az életműve. Ezeknek a képeknek is van funkciója. Amit a Playboyban lá-
tunk, az valójában barter, a legszebb nők, a legszebb autók, a legjobb parfümök jelennek meg együtt.

Mindehhez hozzá kell tenni, Oszter Sándor az üzenetünkre reagálva visszahívott bennünket, rögtön tegezett, megnyerően válaszolt, és megadta a telefonszámát, nyugodtan mentsük el.

Nem véletlen, hogy a tépős cikk fölött, az oldal tetején ez áll: szórakozás. Az új műfajnak több köze van a szórakoztatóiparhoz és az üzlethez, mint az újságíráshoz. A hírességekről szóló cikkek egy része gyakran félig reklám, vagy tán egészen az, és az újságoknak közben szükségük is van a hírességekről szóló írásokra. Az embert az ismert ember élete érdekli a legjobban. Ami a szövegek megírását illeti, azért ez is egy szakma, amit lehet jól csinálni. Oszter Sándorról például kötelező leírni – hátha a kedves olvasó nagyon fiatal –, hogy ő alakította Rózsa Sándort. Fontos, hogy a cikkben szerepeljen a „betyár" szó is. A „betyáros haragra gerjedt" szóösszetétel például maga a tökély.

Győzike lólába

Akad, aki ritkán szerepel ilyen írásokban, mások azonban sűrűbben, ugyanis ebből élnek. A jelenséggel akkor is szembesültünk, amikor – a szerkesztőségbe betelefonáló, tiltakozó olvasóinkkal dacolva – megpróbáltuk kideríteni, kicsoda Gáspár Győzike vásárhelyi barátnője, a titokzatos Ildikó, aki ott van mindig mellette, és egy mukkot sem szól, amikor Győzi – velünk beszélgetve telefonon – Bea asszonyt nevezi igaz szerelmének. A roma showman felajánlotta nekünk: kössünk szerződést, és rendszeresen ellát bennünket is róla szóló izgalmas információkkal.
A lóláb néha azért kilóg, de ez nem nagy baj. Ugyanis ebben az esetben nem az a fontos, hogy az olvasó elhiszi-e, amit olvas, hanem az, hogy jól szórakozzon. Szóval: jó szórakozást!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi pasink: Turner Zsolt

Tovább olvasom