Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

Folyamatos az érdeklődés

Folyamatos az érdeklődés a polgármesteri hivatal által nyugdíjasok számára indított ingyenes számítástechnikai tanfolyam iránt. A Handlerben még tart az oktatás, a „fáysok” tegnap vették át a bizonyítványukat.
Három soproni középiskola, a Fáy, a Vas-Villa’ és a Handler vállalkozott a nyugdíjasok részére indított ingyenes számítástechnikai oktatás megszervezésére. A második turnus nyolc csoportjából négynek a tagjai tegnap vehették át a tanúsítványukat arról, hogy elsajátították a számítógép alapfokú ismereteit. Van, ahol még nem zárult le az oktatás.
– Mi az ötödik alkalomnál tartunk a nyolcból, várhatóan május végén osztunk bizonyítványt – mondja Kósa Éva, a Handler-iskola számítástechnika-tanára. – Az operációs rendszer használatát már ismerik a „diákok”, most épp szövegszerkesztést tanulnak. Ezt követően már csak az internet és a levelezőprogram elsajátítása következik. Úgy tűnik, szorgalmasak a résztvevők, igyekeznek nem lemaradni. Kezdetben picit bátortalanok voltak, de miután megmagyaráztuk, hogy felesleges félni, a számítógépet nem könnyű elrontani, hamar megbarátkoztak vele.
Kiderült, van, aki direkt a tanfolyam miatt vásárolt számítógépet, más az unalmas napokat szeretné feldobni, valaki a párját is elhozta, más egyedül jelentkezett, de mindannyian élvezik az elfoglaltságot. – Láttam a felhívást, és amikor jelentkeztem, azt a választ kaptam, betelt a létszám – meséli Sikos László, az egyik résztvevő. – Később megtudtam, indul második turnus is, ebbe már sikerült bekerülnöm. Főiskolás lányomnak van számítógépe, amit már én is tudok használni. Amikor innen hazaérek, mindig elmesélem neki, hogy miről volt szó, melyik programok használatát vettük át és megbeszéljük a tanultakat. Az alapismeretek még könnyűek voltak, a szövegszerkesztés már nagyobb odafigyelést igényel. Összességében lekötnek bennünket az órák, ami főleg a türelmes tanerőnek köszönhető. Ha indul haladó tanfolyam, biztosan jelentkezek rá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.11.

Tovább olvasom