Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Fogfehérítés: Legyen vakítóan fehér!

A fogfehérítés mára általános kozmetikai beavatkozássá vált. Egyre nagyobb az igény rá, mind többen vágynak egy vakítóan fehér fogsorra (s általa ragyogó mosolyra).
A fogszín genetikai adottság, de idővel a legtöbb embernél elsötétül: főleg a dohányzás, a kávé, a rossz szájhigiéné, illetve a fogakban végzett beavatkozások és balesetek is befolyásolhatják a különböző árnyalatokat. Sok ember fogsora nem egyenletes színű, éppen az előbb említett okok miatt. Ma már nemcsak az egészséges teljes fogsor követelmény némely munkahelyen, de a fehér vagy fehérített fogsor is. Nem mindegy, mikor és milyen módszerrel fehérítteti valaki a fogsorát.

Alapfeltétel, hogy ne legyenek a szájban rossz fogak és a fogkövet is távolíttassa el előbb a páciens. Ahogyan az egyik szépészeti szaklap fogalmaz, a felületi elszíneződések, lerakódások, pigmentfoltok előzetes eltávolítása azért fontos, hogy a fehérítőanyag erőteljesen fejtse ki hatását. Mindezt megelőzi olykor a belső fehérítés: előfordul, hogy gyökértömő anyag színezi el belülről a fogat. Gondot okozhatnak azok a fogak, is, amelyekről lehúzódott az íny.

A koronák, pótlások és tömések anyagára másképpen hat a hidrogén-peroxid vagy karbamid-peroxid – ez a fogfehérítő anyagok „lelke" – mint az élő fogakra. A fogfehérítés lehet gyors, intenzív, alig egyórás beavatkozás, vagy kímélő, többnapos sínes változatú, ez kisebb koncentrációban tartalmazza a fehérítőanyagot. A hatás 2–3 évig tart. Addig is kerülni ajánlatos a kávét, cigarettát, vörösbort, ezek ugyanis óhatatlanul sötétíthetik a fog árnyalatát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szárszó, a Balaton-parti fák alatt

Van egy tábor a Balaton mellett, Szárszón, amelyet az elmúlt harminc év alatt közel negyvenezer… Tovább olvasom