Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Filcbe csomagolva

Valljuk be, a műanyag szennyesláda nem tartozik a legszebb berendezési tárgyak közé. Kis szerencsével azonban átlényegülhet, s vidám színfoltja lehet a lakásunknak - igaz, annak (külsőre) már nem sok köze lesz az eredeti darabhoz. 

Hozzávalók:

– fedeles szennyesláda
– 2-3 mm vastag barkácsfilc
– viaszos pamutzsinór
– melegítő közbélés
– kétoldalas ragasztószalag
– varrócérna, gombostű
– mérőszalag, ceruza

Kivitelezés:
A ládikát és a fedelét először melegítő közbéléssel beborítjuk, majd filccel  behúzzuk. Ha szükséges, kívülről kartonnal fedjük be a fogantyúknál lévő lyukakat. A fedelet (ülőfelület) 3-4 réteg, az oldalfalakat 1 réteg melegítő közbéléssel párnázzuk ki (ragasztószalaggal leragasztjuk). A tároló fedelének környezetében elmarad a közbélés. A tároló huzatának szabásához mérjük meg a tároló és a fedél magasságát és kerületét.
Osszuk három részre a kerületet. A kiszámolt méretek alapján szabjunk ki három egyforma méretű filccsíkot. A kiszámolt méretek alapján szabjunk ki három egyforma méretű filccsíkot. A kiszámolt méreteket az oldalsó széleken 3-3 cm, az alsó szélen 10 cm széles ráhagyással növeljük meg. A huzat aljához szabjunk ki egy a tároló átmérőjénél kb. 1 cm-rel kisebb átmérőjű körlapot. Fonákját fonákjára fordítva gombostűzzük össze gyűrűvé a részeket (a varrásráhagyások kifelé mutatnak), és húzzuk a tárolóra a huzatot. Ha szükséges, korrigáljuk a bőséget.
Varrjuk össze a részeket, ekkor az alsó szél ráhagyását ne fogjuk a varrásba. Húzzuk a filchuzatot a tárolóra, az alsó szél ráhagyását vagdossuk be és ragasztószalaggal rögzítsük a tároló aljára. Ragasszuk rá a filcből szabott körlapot. A zsinórokhoz közvetlenül a varrás mellett üssünk lyukakat a filcbe Fűzzük be a zsinórokat, a zsinórok végét csomózzuk meg.
Végül vágjuk 1 cm szélesre a ráhagyást. A fedélhez körben 2 cm-es ráhagyással szabjuk ki a részeket. Az előzőek szerint varrjuk össze az oldalrészeket, majd helyezzük rá a fedél tetejéhez szabott körlapot. Húzzuk a huzatot a fedélre, és ragasztószalaggal rögzítsük le.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok település egy-két cégtől függ

A Ringa kapuvári gyárának esetleges bezárása érzékenyen érintené a rábaközi várost. Mint azt a… Tovább olvasom