Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Fidesz: Gyurcsány a parlament előtt adjon számot

A Fidesz kezdeményezi, hogy Gyurcsány Ferenc a jövő héten a parlament rendkívüli ülésén adjon számot a megszorító intézkedésekről, és számoljon be: a magyar embereket mennyi ideig érintik majd ezek a húsba vágó, drasztikus reformok.
A miniszterelnök kijelentésére Szijjártó Péter, a Fidesz kommunikációs igazgatója reagált:

- Ismét bebizonyosodott, hogy Gyurcsány Ferenc hintapolitikus, hiszen amíg szombaton olyan drasztikus megszorító csomagot jelentett be, amely hatalmas mértékben növeli a magyar emberekre nehezedő terheket, addig ma közjogi javaslatokkal próbálja minderről elterelni a figyelmet – mondta Szijjártó Péter. A Fidesz azt kezdeményezi, hogy a jövő héten Gyurcsány Ferenc a parlamentben rendkívüli ülésen adjon számot a megszorító intézkedésekről, a parlamentben számoljon be arról, hogy a magyar embereket milyen mértékben, és mennyi ideig fogják érinteni ezek a drasztikus megszorítások. Valamint Gyurcsány Ferenc magyarázattal tartozik azért is, amiért a választások kampányában dübörgő gazdaságról beszélt, most pedig Európa legnagyobb hitelminősítő intézete véleménye szerint Magyarország a GDP-arányos hiány tekintetében mára világelső lett.

- A tervezett átalakítás következtében, ami magát az államigazgatást jelenti, valóban elképzelhető, hogy két év múlva 30-40 ezer forinttal kevesebbe fog kerülni az állam működése az állampolgároknak?

- Az a helyzet, hogy a kormány és Gyurcsány Ferenc még nem tette le az erre vonatkozó végleges javaslatait a parlament asztalára. Mi azt kérjük tőlük, hogy a parlamentben ezen javaslatok megvitatására, megtárgyalására sor kerüljön. Várjuk a kormány javaslatait, természetesen mi is világossá fogjuk tenni a parlamentben a mi álláspontunkat. Azonban az biztos, hogy a Gyurcsány Ferenc által bejelentett drasztikus megszorító csomag nagyon komoly, az általa említett összegnél jóval komolyabb tehernövekedést fog jelenteni a magyar emberek számára.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtekinti a XVI. Győri Vásárt?

Tovább olvasom