Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Fidesz-kongresszus: Orbán Viktor kész áll a folytatásra

A kormányfő szerint a Fidesz a legsikeresebb párt Közép-Európában.
Orbán: készen állok a folytatásra

Orbán Viktor kormányfő készen áll arra, hogy két év múlva - ha meglesz a bizalom - vezesse a Fideszt és szövetségeseit a választási kampányban, és győzelem esetén folytassa a munkát a kormány élén. A miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke ezt a több mint egy órás, több helyen személyes hangvételű beszédében közölte a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten, a Hungexpón, ahol bejelentette azt is: 5 százalékra csökken a lakásépítés áfája. Buzdított továbbá a betelepítési kvóta elleni petíció aláírására, és sürgette a visszatérést a demokratikus Európához.

Orbán Viktort - aki 2003 óta a Fidesz elnöke, korábban pedig 1993 és 2000 között is ő állt a párt élén - az 1177 érvényes szavazatból 1174 vokssal választották újra pártelnökké a küldöttek.

A miniszterelnök beszédében Közép-Európa legrégebbi, legnagyobb és legsikeresebb pártjának nevezte a Fideszt, amelynek immár csaknem 30 éves történetére visszautalva kijelentette: "30 éve itt vagyunk (...), és a következő 30 évben is itt leszünk". A Fidesz politikáját jellemezve hangsúlyozta: a kormánypárt mindig a magyar érdekeket képviseli, mert ha ők nem védik meg a magyarokat, senki más nem fogja. "Előállunk valamivel, azt mondják, lehetetlen (...), aztán csak lesnek, mint ponty a szatyorban, amikor mégis megcsináljuk" - példázta, megismételve: "a mindennapi patriotizmus élettörvény a Fideszben".

Mint fogalmazott: hiszünk Magyarországban és a magyarokban, hiszünk abban, hogy a magyarok bármilyen rossz helyzetből fel tudják emelni az országot. A magyar nemzet se eltartója, se eltartottja nem akar lenni más népeknek: csak erre lehetett építeni 2010-ben is, amikor egy csőd szélén álló országot bíztak a Fideszre a választók - hangsúlyozta, hozzátéve: azóta öt év telt, és ma Európa legbiztosabb pontja Magyarország.

Az újraválasztott pártelnök beszédében elmondta, a következő években a polgári berendezkedésért fognak dolgozni. Ennek fontos része a magyar családok támogatása, mert nélkülük nincs erős és sikeres ország. A cél, hogy minden család feje felett legyen saját fedél, ezért javasolják, hogy a következő négy évben a lakásépítés áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen. Az erről szóló törvényjavaslat hétfőn kerül a parlament elé - jelentette be.

Orbán Viktor a célok között említette a teljes foglalkoztatottságot, valamint a nemzeti ipar fejlesztését, a magyar gazdák földhöz juttatását és a bürokrácia visszanyesését. Ezekből születik meg a következő néhány százezer munkahely - jelezte.

A polgári berendezkedés harmadik célja - folytatta -, hogy a magyar embereknek ne kelljen félelemben élniük a bűnözök, terroristák és illegális bevándorlók miatt. Ehhez szerinte szigorú, de méltányos jogszabályokra, erős, felkészült, fiatal rendőrségre, elszánt terrorelhárításra és magabiztos katasztrófavédelemre van szükség.

Magyarország védelme közben azt is látni kell, hogy Európa invázió alatt áll, úgy fest, mint egy csatatér - fogalmazott, majd hozzátette, ami most látszik, az csak a jéghegy csúcsa, mivel tízmilliók indulhatnak még Európába, amely most azért gyenge, mert vezetői vergődnek ahelyett, hogy cselekednének.

A kormányfő szerint ráadásul a baloldali elit és számos ország vezetője azon töri a fejét, miként fogadhatnának be még több bevándorlót ahelyett, hogy lépéseket tennének az áradat megállítására.

Minden józanul gondolkodó előtt világos ugyanis, hogy Európa nem bír el ennyi embert, ellátórendszere összeroppanna ekkora teher alatt - mondta, majd kiemelte, sötétebb felhők is gyülekeznek, hiszen a népvándorlás fenyegetést jelent az európai ember biztonságára is, a terrorizmus és a bűnözés növekedésével. Utóbbiról szólva azt mondta, bár erről nem szabad Európában beszélni, a tények mégis azt mutatják, hogy ahol sok bevándorló telepedett le, ott azonnal megnőtt a bűnözés.

Orbán Viktor aláhúzta, az Európába érkezőknek eszük ágában sincs feladni saját életformájukat, ezért, ha csendben is, de a felszín alatt egy párhuzamos társadalom világa épül a mélyben, amely lassan, de biztosan kisebbségbe szorítja a "mi világunkat". "Ha így megy tovább, el fogjuk veszíteni Európát" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az európai vezetők mégis újabb meghívókat küldenek egy kitervelt és irányított folyamat részeként, amelyben egy bizarr nagykoalíció jött létre embercsempészek, emberjogi aktivisták és brüsszeli bürokraták között, akik azon dolgoznak, hogy biztonságosan és gyorsan ideszállíthassák a migránsokat. A miniszterelnök szerint ebben a folyamatban programadónként Magyarország is képviselteti magát "egy híres és hírhedt fia által".

Szerinte a kontinenst sújtó "végzetes kórság" szellemi természetű, a bajok közös nevezője pedig az, hogy Európa nem vállalja magát, az európai szellem emberei pedig olyan másodlagos dolgokat tolnak előtérbe, mint az emberi jogok, a haladás, a nyitottság, az újfajta családok, a tolerancia. "Ezek szép és kedves dolgok, de valójában másodlagosak, mert csak származékok" - fejtette ki, kiemelve, hogy Európa már nem hisz abban, amiből ezek a dolgok származnak: a kereszténységben, a józan észben, a katonai erényekben és a nemzeti büszkeségben.

Kijelentette továbbá, az a tény, hogy létezik európai civilizáció, még nem jelenti, hogy jobb vagy rosszabb lenne másoknál, csak annyit jelent: "ezek mi vagyunk, azok pedig ti vagytok".

A miniszterelnök mindenkit buzdított arra, hogy írják alá a Fidesz petícióját - a magyarok által elutasított - kötelező betelepítési kvóta ellen.

Megjegyezte azt is, hogy a migránsügyben Európában "egy irányított médiavilág tárul fel a szemünk előtt". Szerinte a gondolat-, a szólás- és a sajtószabadság ma Magyarországon színesebb, szélesebb és mélyebb, mint tőlünk nyugatra.

Orbán Viktor szerint Európa megújításért kiált, le kell zárni a liberális politika korszakát, és vissza kell térni a demokratikus Európához.
1
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a párt XXVI., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2015. december 13-án.
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Úgy fogalmazott: az elmúlt 25 év egy nagy liberális korszak volt Európában, voltak nagy pillanatai, mára azonban a liberális politika elvesztette vonzerejét, "kifulladt, lemerült", szembefordult a szabadsággal, ezért szembekerült az emberekkel, a demokráciával.

Az Európai Uniónak új szabályokra van szüksége, és a következő európai korszak vagy demokratikus lesz, vagy nem lesz - mondta a pártelnök, aki ismét elutasította az "Európai Egyesült Államok" gondolatát - amely mellett a baloldal "agitál" -, és kiállt a nemzetek Európája mellett.

Orbán Viktor beszédében hosszan szólt a Fidesz helyzetéről, az ő jövőbeli szerepvállalásáról és a polgári oldalról.

Közölte: készen áll arra, hogy két év múlva - ha meglesz a bizalom - vezesse a Fideszt és szövetségeseit a választási kampányban, és győzelem esetén folytassa a munkát a kormány élén. Szavait élénk taps fogadta a küldöttek részéről.

A következő két év legfontosabb feladata az elnök számára, hogy felkészítse a Fideszt és szövetségeseit a választásra - rögzítette a miniszterelnök.

"Jó alelnököket kaptam ehhez a munkához, olyanokat, akiket kemény fából faragtak, és tudják, mi a rend" - tette hozzá Orbán Viktor, aki azt mondta: ezt a két évet nem levezetésnek szánja, hanem felkészülésnek.

Mint mondta, mindig is azt gondolta, vannak olyan vezetőik és egyéniségeik a Fideszben, akik el tudnák végezni a munkáját, és hasonló sikerrel vezetnék a szövetségüket, mint ő tette. Nem pont ugyanúgy, ugyanabban a stílusban, nem ugyanazokkal a módszerekkel, de hasonló eredménnyel.

Akkor miért éppen én? - tette fel a kérdést, amire úgy válaszolt: először is azért, mert a felesége nem tiltotta meg. Másodszor azért, mert a járt utat nem akarják elhagyni a járatlanért, "ma még nem".

Harmadszor pedig azért - folytatta -, mert nehéz időket élnek, és amik jönnek, azok sem lesznek kevésbé veszélyesek, s ilyenkor az egység a legfontosabb. Magyarország egysége, a Kárpát-medencei magyarság egysége és a világ magyarságának egysége - rögzítette a kormányfő, aki hozzátette: az egység nem azonos az egyszínűséggel, az egyszínű egység szürkeséghez, fizikai és szellemi renyheséghez, elbutuláshoz vezet, és szükségszerűen szétmállik.

Nekünk olyan egység kell - folytatta a kormányfő -, amelyben mindenki önmaga maradhat, a saját életfelfogását követheti, saját hangszerén játszik, a végén mégis káprázatos, magával ragadó összhangzat és harmónia keletkezik. Ő ezt a Fideszt képviseli és ezért dolgozik - jelezte.

Kitért arra is, hogy nála a legmagasabb vezetési elv a tisztelet. Mindenkinek megadja azt, ami jár neki, ő - fogalmazott - "nem korbácsos ember", többre tartja a vitát a parancsnál, a belátást a kényszernél. A sikerhez nem csak sokszínűség, alkotói szabadság és légkör, de átlátható és mindenki által tiszteletben tartott belső rend is kell. Szép dolog a barátság, a vagányság, az átütő tehetség, a lendület és a fiatalos fickándozás, de ha a közösségük érdekében, becsületéről, erejéről és cselekvőképességéről van szó, senki sem léphet át egy bizonyos határt - fejtette ki. Ez olyan törvény, amelynek érvényt szerezni a mindenkori elnök felelőssége és kötelessége - jelentette ki.

Hozzátette: újraválasztott elnökként a sokszínű, vibráló, szellemdús, a különböző vonulatokat egységbe fésülő, de rendezett politikát képvisel, a keresztény polgári nemzeti közösségnek, Magyarországnak és a Kárpát-medencei magyarságnak itt és most erre van szüksége.

Orbán Viktor kiemelte azt is, hogy hány közjogi méltóságot, állami vezetőt adott a Fidesz Magyarországon. Példaként hozta Áder János köztársasági elnököt, aki "méltó módon testesíti meg hazánk nemzeti egységét, és akire mindannyian büszkék lehetünk". "Ráadásul a felhőtlen jókedv és az önfeledt mosolygás dolgában még óriási elnöki tartalékokkal rendelkezünk" - tette hozzá.

Megemlítette még az előző államfőt, Schmitt Pált és Matolcsy György jegybankelnököt is, aki "felépítette a magyar gazdaságot szolgáló pénzpolitikát".

"Összességében 10. éve vagyunk Magyarország robosztus kormánypártja. (...) Mit akarhatunk még egyáltalán? (...) Mi tart bennünket egyben? Deutsch, Pokorni, Navracsics, Farkas, Kubatov, Schmitt. Hogy is vagyunk mi egy vérből valók?" - tette fel a kérdést, a választ, a közösség összetartását pedig abban látta: "mindannyian azt gondoljuk, hogy az életünk csak akkor értelmes, értékes, akkor van súlya, ha azzal a saját életünknél fontosabb és jelentősebb dolgot szolgálunk".

"Mi azt gondoljuk a Fideszben (...), hogy életünk súlyát, értelmét és fontosságát a szolgálat, a nálunk fontosabb dolgok szolgálata adja" - zárta beszédét Orbán Viktor a szokásos Hajrá, Magyarország, hajrá, magyarok fordulattal.

Újraválasztották pártelnöknek Orbán Viktort

Újraválasztották a Fidesz elnökének Orbán Viktort a párt XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap.

A budapesti Hungexpón tartott tanácskozáson a miniszterelnök az 1177 érvényes szavazatból 1174-et kapott.

Orbán Viktor 2003 óta a Fidesz elnöke, korábban pedig 1993 és 2000 között is ő állt a párt élén.

Megválasztották az alelnököket

Megválasztották a Fidesz négy alelnökét a párt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten vasárnap.

A küldöttek a Hungexpón újra bizalmat szavaztak Pelczné Gáll Ildikónak (1146 szavazat), a leköszönő alelnökök - Kósa Lajos, Lázár János és Pokorni Zoltán - helyére pedig Gulyás Gergelyt, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökét (1162 szavazat), Kubatov Gábor pártigazgatót (1139 szavazat) és Németh Szilárd parlamenti frakcióvezető-helyettest (1136 szavazat) választották meg.

Navracsics: ha befektetünk az oktatásba, sikeres lesz a gazdaságpolitika

Ha befektetünk az oktatásba, sikeres lesz a gazdaságpolitika - mondta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos vasárnap Budapesten, a Fidesz tisztújító kongresszusán.

Amilyen az oktatás, olyan a jövő társadalma, ezért ma az Európai Unióban az elsődleges feladat a befektetés az oktatásba - fogalmazott.

Navracsics Tibor azt is megemlítette: húsz éve senki sem gondolta volna, hogy Európában újra a biztonságról kell beszélni, ám ma még egy olyan békés városban is, mint például Genf, emelni kellett a biztonsági készültség szintjét.

Jelezte, az EU biztonsága és jövője is függ attól, milyen lesz az oktatásunk. Az ágazat fejlesztésével Magyarország és az unió jövője is biztosabb lesz, mert egy szociálisan egységesebb társadalom nézhet szembe a kor kihívásaival - mondta.

Gál Kinga európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt alelnöke arról beszélt, hogy olyan válság szakadt Európára, amely miatt inog "a szilárdnak hitt szerkezet". Schengen ma gyakorlatilag nem működik, az európai elit azonban képtelen a problémák néven nevezésére - hívta fel a figyelmet.

A jelenlegi migrációs válság szerinte felszínre hozta az európai társadalmak értékválságát, az európai politika azonban nem segít újra megtalálni a fogódzókat. Ezért a Fidesznek - szorgalmazta a politikus - kötelessége kiállni a hagyományos értékek mellett: "nincs értéksemlegesség, mert az közönyhöz, önfeladáshoz vezet".

Gál Kinga hangsúlyozta azt is: Orbán Viktor miniszterelnök üzeneteinek egyre nagyobb mértékű az elfogadottsága az európai emberek között.

Schmitt Pál volt köztársasági elnök a kongresszuson arról beszélt, hogy a sport semmivel nem pótolható. Felidézte, hogy 2010-ben a sportot stratégiai ágazattá nyilvánította a kormány, és az elmúlt öt évben bebizonyosodott, ez a cél nem maradt a szavak szintjén. Bevezették a mindennapos testnevelést, soha nem látott mértékű létesítményfejlesztési program indult, a stadionok mellett szép számmal épültek uszodák, többcélú sportlétesítmények is - sorolta.

Kitért a nagyszabású támogatási rendszerre és az új típusú adókedvezményre is. Szólt a 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatról, és azt mondta: pályázni csak akkor szabad, ha nem öncélú a rendezés, hanem illeszkedik a hosszú távú országos és fővárosi gazdaságfejlesztési programhoz.

A volt államfő kérte, minél többen álljanak a kezdeményezés mellé, amely által megvalósulhat a régen várt nemzeti összefogás, erősödhet a nemzeti öntudat.

Lázár: a Fidesz kihívók nélkül sem dőlhet hátra

A Fidesznek nincs kormányzóképes alternatívája, ugyanakkor ennek ellenére sem dőlhet hátra - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormánypárt XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

A tárcavezető a küldöttek előtt felszólalva úgy fogalmazott, ne higgye senki, hogy lottóötös lenne az ellenzék hiánya, hiszen az sokkal inkább kockázat, mivel tompítja a reflexeket, homályosítja az éleslátást és "nincs jó hatással a polgári erkölcsökre sem".

Lázár János a korábbi kishitű, szervilizmusra építő hozzáállás megszüntetését, valamint az ország függetlenségének és szabadságának megvédését nevezte a legnagyobb kormányzati sikereknek, megjegyezte azonban, hogy a hatalommal járó káros mellékhatásoktól nem tudták mindig teljesen függetleníteni magukat. Példaként említette, hogy a világukban sem mindig az érdemek szerint történt az előrelépés, a miniszter úgy fogalmazott, "nem elég, ha fideszes vagy, jónak is kell lenned!".

Szijjártó: Magyarországgal nem lehet szórakozni

A kormány a bevándorlási válság kezelésekor világossá tette, hogy Magyarországgal nem lehet szórakozni - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

A tárcavezető hangsúlyozta, Magyarország méltatlan támadásokat, morbid vádakat és igazságtalan kritikákat kapott az elmúlt időszakban, miközben bebizonyította, az Európai Unió történelmének talán legsúlyosabb kihívása közben is lehetséges a külső határok védelme.

"Ezeket a támadásokat egytől egyig visszavertük" - közölte Szijjártó Péter, majd úgy fogalmazott, "aki szórakozik velünk, annak eddig is visszavertünk és ezután is vissza fogunk verni".

A külügyminiszter szerint az unió bevándorlási politikája rituális öngyilkosságra hasonlít, hiszen látványos, káros és veszélyezteti a kontinens jövőjét. Kiemelte ugyanakkor, hogy miniszterként továbbra is olyan külpolitikát folytat majd, amely megakadályozza, hogy Magyarország úgy nézzen ki, mint korábban néhány hétig a Keleti pályaudvar.

Orbán az egyedüli elnökjelölt, három új alelnök lehet

Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz jelenlegi vezetője az egyetlen pártelnökjelölt a Fidesz XXVI. kongresszusán.

A Hungexpón tartott vasárnapi tisztújító tanácskozáson Kontrát Károly, a számvizsgáló bizottság tagja bejelentette azt is: alelnöknek Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Pelczné Gáll Ildikót jelölték. Közülük Pelczné Gáll Ildikó eddig is betöltötte ezt a tisztséget, másik három jelenlegi alelnöktársa, Kósa Lajos, Lázár János és Pokorni Zoltán leköszön a posztról. Kósa Lajos azonban a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjeként tagja marad az elnökségnek. A mandátumvizsgáló, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottság tagjának jelölték Bohács Zsoltot, Bóka Istvánt, Erdős Norbertet, Nagy Gábor Tamást és Répássy Róbertet.

A voksolás egy órán át tart.

Politikai nyilatkozat a bevándorláspárti politika ellen

A bevándorláspárti politika elleni nyilatkozatot fogadtak el a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán a küldöttek.

A politikai nyilatkozat elfogadása előtt Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt mondta, azért van szükség a nyilatkozatra, mert erős Európát akarnak és benne erős Magyarországot, olyan Európát, ahol a bevándorlók helyett munkát adnak a munkanélküli európai fiataloknak, olyat, ahol erősítik a családokat, a felelős gyermekvállalást, olyat, ahol nem mecseteket építenek, hanem templomokat.

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke, európai parlamenti képviselő azt mondta: ma már egyre többen látják, hogy a brüsszeli kötelező betelepítési kvótás "álmegoldásból" sosem lesz igazi megoldás. Szavai szerint az a feladat, hogy "idegenek helyett elsősorban a magyar családoknak adjunk lehetőséget".

Kövér László a szervezetépítést nevezte a fő feladatnak

A szervezetépítést, a 2018-as választásra felkészülést nevezte az új Fidesz-elnökség egyik legfontosabb feladatának Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke a kormánypárt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten.

A politikus szerint a Fidesznek - Kelet- és Közép-Európa legerősebb politikai közösségének - szembe kell néznie azzal, hogy ha nem akar az MSZP sorsára jutni, vagyis ha nem akarja nyugdíjasklubok hálózatává "aszalni" a szövetséget, akkor be kell vonnia a fiatalokat. Ez mindenkinek feladata a pártban, mert "minden Fidesz-tag felelős minden Fidesz-tagért" - hangsúlyozta.

Az Országgyűlés elnöke azt is mondta, "nagy párt vagyunk, sokféle ember, sokféle érdek". "Próbáljunk meg ezekkel együtt élni úgy, hogy a közjó szolgálata tekintetében semmilyen felróható hibát ne kövessünk el a közvélemény szemében".

Figyelmeztetőleg hatott - elevenítette fel - a két elveszített időközi országgyűlési választás - Veszprémben és Tapolcán - és az így elveszített kétharmados parlamenti mandátumtöbbség.

"Reális alternatívát felmutatni képes ellenzék nélkül önmagunkkal kell megküzdenünk" - fogalmazott, jelezve, hogy ebben a helyzetben a "belső ellentétek" szükségképpen felnagyítódnak, ami "a felelősségünket csak felerősíti". A belső ellentétekről annyit mondott: soha nem tartottak igényt több bizalomra és megbecsülésre a választóktól, mint amennyit egymás iránt tanúsítanak a közösségen belül.

Kövér László arról is beszélt, "tudjuk, mit akarunk és mit nem". "Nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát", "nem akarjuk a genderőrületet", és azt sem - fogalmazott -, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol "férfigyűlölő nők" és "feminin férfiak" a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. "Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk" - tette hozzá.

"Nem akarjuk a multikultit" sem - folytatta a politikus -, mert "ami ma Európában van, az nem multikulturalizmus a szó valódi értelmében", hanem egy olyan kísérlet, ami "gyökértelen barbárok szállásterületévé" alakítaná át a kontinenst.

Az európai politikáról Kövér László úgy fogalmazott, Magyarországnak az a tét, hogy vagy "egy Európai Egyesült Államok" periférikus tartományaként végzi a történelmét, vagy egy sokszínű Közép-Európában megőrzi nemzeti szuverenitását.

"Levegőt akarunk, szabad levegőt: önálló magyar Magyarországot akarunk, keresztény kultúránk, hagyományaink megőrzését, a nemzetek Európáját" - mondta a házelnök, választmányi elnök.

Kósa: erkölcstelen az európai vezetők álláspontja a mondernkori népvándorlásban

Erkölcstelen az európai politikai vezetés álláspontja a mondernkori népvándorlás kezelésében - jelentette ki Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusán vasárnap, a budapesti Hungexpón.

Kósa Lajos hangsúlyozta, Európa vezető hatalmai azért nem oldják meg a migráció problémáját, mert nem is akarják, ezt mutatja szerinte az is, hogy a náluk kisebb Magyarország képes volt a saját feladatát elvégezni: megvédte az országot és Európát.

A Fidesz alelnöke beszédében dermesztőnek nevezte, hogy az európai vezetők egyik legfontosabb tagja személyes kiállásával sem mutat példát.

"Utoljára ilyen világpolitikai szempontból vezető hatalmat Jelcin idején vezettek ezzel a karakterrel. Akkor is mekkora baj lett" - fogalmazott Kósa Lajos, majd hozzátette, ilyen fáradt, szomorú és érzelmes mentalitással Szamosangyaloson három óráig sem tudna polgármester lenni valaki.

Semjén: példátlanul sikeres a Fidesz és a KDNP szövetsége

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint példátlanul sikeres a Fidesz és a KDNP szövetsége.

A nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Fidesz XXVI.kongresszusán vasárnap a fővárosban kiemelte: ez a bajtársi szövetség nem csak érdek-, hanem értékközösség is, amelynek filozófiai alapja egy keresztény világnézeti párt és egy néppárti gyűjtőpárt szövetsége.

Semjén Zsolt úgy fogalmazott: nagy dolgokat tettek, és ezért nagy erők mozdulnak meg ellenük. Hozzátette: itthoni ellenfeleiknek frusztráltságukban csak a gyűlölködés maradt, de nem lebecsülendő internacionalista segítségnyújtásra számíthatnak a brüsszeli bürokratáktól, akik számára elviselhetetlen, hogy a kis Magyarország meg tudja védeni határait, a nemzetállam életképes és természetes.

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke a külhoni magyarság nevében háláját fejezte ki a kormánynak azért, amit tettek és tesznek a kárpátaljai magyarságért és a magyar nemzetért. Olyan intézkedéseket hoztak, amelyek nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a Kárpát-medencei magyarság fennmaradjon, újra teremtették a nemzeti gondolatot - mondta.

Korábban írtuk:

Megkezdődött a Fidesz XXVI., tisztújító kongresszusa vasárnap délelőtt Budapesten, a Hungexpón.

A vásárközpont G pavilonjában rendezett egész napos tanácskozásra - amelyen várhatóan mintegy húsz kormánypárti politikus szólal majd fel, köztük délután Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök - az ország minden részéből érkeztek küldöttek.

Tarlós István főpolgármester köszöntőjében elsősorban az illegális bevándorlásról beszélt, amellyel kapcsolatban azt mondta, a polgári politikai közösség és a kormány a hagyományos magyar és európai értékek érvényesüléséért dolgozik.

Szólt emellett a kormány és a budapesti városvezetés együttműködéséről, amelyet alapvetően és meghatározóan jónak nevezett, a fontos politikai, ideológiai és stratégiai kérdésekben - mondta - egyetértés van. Jelezte ugyanakkor, hogy vannak "belső csetepaték", ám csak "praktikus kérdésekben".

A Fidesz kongresszusa eredetileg november 15-én lett volna, de elhalasztották, mert a november 13-i párizsi merényletek miatt a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el aznapra.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttestet találtak az M0-son - őrizetbe vettek egy 38 éves férfit

Holttestet találtak az M0-son - őrizetbe vettek egy 38 éves férfit
A csévharaszti S. L. a bűncselekmény elkövetését elismerte. Tovább olvasom