Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Fidesz-kongresszus - Kövér: embert próbáló két éven vagyunk túl

Embert próbáló két év telt a Fidesz legutóbbi kongresszusa óta - mondta Kövér László, a nagyobbik kormánypárt választmányi elnöke vasárnap Budapesten.
A politikus a Fidesz XXIV. kongresszusán kifejtette: ez az időszak 2009-ben "idegtépő" várakozással kezdődött, tehetetlenül nézték a szocialista kabinet "tobzódását", a neheze azonban csak akkor következett, amikor a Fidesz-KDNP kormányozni kezdett.

Kormányon az első hónapok azzal teltek, hogy fenntartsák az ország működőképességét, hogy ne omoljon össze a költségvetés, biztosítható legyen a tömegközlekedés, a pedagógusok és a rendőrök megkapják a fizetésüket, a nyugdíjasok az ellátásukat.

Szavai szerint az elmúlt fél évet zsúfolt törvényalkotási munka jellemezte, az új alaptörvény elfogadásával pedig véget ért a rendszerváltás 21 évig tartó átmeneti időszaka. Kövér László méltatta az Európai Unió soros elnökeként elért eredményeket - így Horvátország csatlakozásának előmozdítását és a romastratégia elfogadását -, megjegyezve: ez idő alatt is sikerült az országot számottevő, meghatározó erejű hiba nélkül kormányozni.

Ehhez azonban - mondta - bizonyos esetekben kellett "a gondviselés mérhetetlen jóindulata" is, amellyel nem célszerű visszaélni. Hozzáfűzte: az Országgyűlés elnökeként szívesen közreműködik abban, hogy ha a törvényalkotás tempóján nem is lehet lassítani, annak kiszámíthatóságát javítsák. Szólt arról, hogy felmérések alapján, ha ma lennének a választások, a Fidesz-KDNP ismét kétharmados többséget szerezne, ebben azonban - véleménye szerint - az ellenzéki alternatíva hiányának is van szerepe, párttársait ezért "óvatosságra, alázatra és bizalmatlanságra" intette. Mint mondta, az ellenvéleményt megfogalmazók hátsó szándékai mellett a túlzott magabiztosság elkerülésének célja is ezt indokolja, az ellenzék támogatására pedig nem számíthatnak.

Kövér László az ellenzéki pártokról szólva kifejtette: a szocialisták, akik az elmúlt nyolc évben óriási csődtömeget halmoztak fel, nem kértek bocsánatot "azokért a bűnökért, amelyeket elkövettek", amiért becsapták a választókat, 2004. december 5-én "megtagadták és egymás ellen fordították nemzettársaikat", 2006 októberében "rendőrnek álcázott brigantikat" engedtek az emberekre, és nem rekesztették ki maguk közül azokat, akik ezért felelősek.

Az LMP-ről szólva a választmányi elnök úgy fogalmazott: bízik abban, hogy a párt, ha nem is erős alternatívaként, de megfontolt véleményalkotásra képes, tiszteletre méltó ellenzéki erőként tud működni a következő években. Ma azonban az LMP még nem tudja eldönteni, hogy a Fidesz vagy az MSZP riválisa akar-e lenni - fogalmazott.

"A Jobbiknak is azt kívánom, hogy találja meg az identitását, amely végre tisztává teszi, hogy ők a mindenkori kormány ellenzéke, vagy az egész alkotmányos, demokratikus berendezkedésé" - mondta Kövér László, megjegyezve, reméli, az előbbiről van szó.

Olvasóink írták

 • 8. rommel 2011. július 03. 22:45
  „<moderálva>”
 • 7. zakarias3 2011. július 03. 20:34
  „Igen.Embert próbáló két éven.Szegény embert próbáló két éven!”
 • 6. Madarász 2011. július 03. 17:00
  „Akkor még a következő háromról ne is beszéljünk...”
 • 5. blaze 2011. július 03. 15:52
  „Talán Kövér úr nem tudott megélni az illetményéből és költségtérítéséből?”
 • 4. greenie 2011. július 03. 15:27
  „Igaza van Kövér úrnak. Tényleg emberpróbáló időszak van mögöttünk. Vagyis számunkra volt embert próbáló. És még mi vár ránk. Eddigi időszak csak laza kis felvezetés volt.”
 • 3. Jägermeister 2011. július 03. 15:16
  „Kövér: embert próbáló két éven vagyunk túl

  Mi is!!!!!!!!!!!!!!”
 • 2. gjozsi88 2011. július 03. 14:38
  „Érdekes!
  2010 juniusában még stabil volt a költségvetés a gazdaság, a hiányunk világelső, az adósságunk a középmezönyben.....ezért nincs szükség az IMF-re mondta Orbán Viktor!

  Majd jött az egy kulcsos adó...kidobott 500 milliárdot,ettől csökkent a belső fogyasztás, csökkent a bérek reálértéke, növekedett az infláció!
  felszámolta a magánnyugdíj pénztárat....jött a két fokozatú leminősítés, amitől megnött a kockázati felár....bedöltek a hitelesek!
  Kivetette a bank különadót...visszafogták a hitelezést áll a gazdaság, nincsenek fejlesztések......!”
 • 1. Köszörűs 2011. július 03. 14:10
  „Hááát!
  Igencsak próbálgatják mit bírnak el a zemberek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boldoggá avatták Scheffler Jánost, Szatmár vértanú püspökét

Mintegy tízezer ember jelenlétében megtartott ünnepi szentmisén hirdették ki Scheffler Jánosnak,… Tovább olvasom