Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Fiatalok a közép-európai régióért

Tegnap a bécsi városházán harmadik alkalommal találkoztak Európa középső régiójának politikusai. A találkozó során a régióban élő fiatalok kérdéseket intézhettek a vezetőkhöz.
2003 óta már harmadik alkalommal tanácskoztak Európa középső régiójának tartományi és megyei elnökei, valamint polgármesterei. A magyar, osztrák, cseh és szlovák politikusok a bécsi városháza dísztermében a régióban élő fiatalokkal találkoztak, akik a jövővel kapcsolatos kérdéseiket tehették fel a politikusoknak. Az ifjúság négy téma, a közlekedés, a munka, a kultúra és az oktatás területéről kérdezték a politika alakítóit.
A közép-európai térség kétszáz diákja foglalkozott intenzíven a négy ország határokon átívelő együttműködésének lehetőségeivel, és ők kérdezték a politikai felelősöket, hogy mire számíthatnak öt-tíz év múlva.
A konferencia alkalmával először mutatták be nyilvánosan a „Centrope 2015 jövőképet”. Az elmúlt két és fél éves együttműködés eredményeképpen a „jövőkép” a dinamikus négyes határvidék fejlődésével és együttélésével kapcsolatos közös elképzeléseket tartalmazza. Az együttműködés elsődleges célja, hogy a komoly ipari és kutatási potenciállal rendelkező, de négy ország területén található régió az együttműködés serkentésével, ingyenes tanácsadással és közös marketinggel csábító terepet biztosítson a befektetők számára.
A Centrope az elmúlt két és fél évben kilenc kísérleti projekttémát támogatott. Egyelőre egy-egy adott programra társulnának a benne részt vevők, így érve el uniós forrásokat. Az említett kilenc kísérleti programkör egyébként lefed szinte minden területet a kultúrától a gazdaságon át a közös kutatás-fejlesztésig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rómaiak nyomában

Győr. A rómaiak nyomában címmel nyílik kiállítás ma délután fél ötkor Győrött, a Xántus János Múzeum… Tovább olvasom