Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Felvételi: minden oké

Rendben lezárultak kedden késő este a felsőoktatási felvételi jelentkezések, az informatikai rendszerben nem volt fennakadás - mondta Bakonyi László.

Az Oktatási Hivatal elnökének tájékoztatása szerint a meghosszabbított felvételi jelentkezés lehetőségével mintegy ezer diák élt.

A felsőoktatási jelentkezéseket azután hosszabbították meg egy nappal, hogy hétfő este - informatikai túlterheltség miatt - elérhetetlenné vált az e-felvételi rendszer. Így akik hétfő este nem tudták jelentkezésüket elküldeni, kedd este tíz óráig még megtehették.

A hivatal elnökének korábbi közlése szerint hétfőn a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszere hosszabb ideig nehezen elérhető, majd elérhetetlen lett.

A jelenség hátterében - az első vizsgálatok alapján - "a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt". Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia.

A hivatal vizsgálatot indított, hogy kiderítse, pontosan mi okozta a rendszer leállását.

A felvételi eljárás lezárultával megkezdődik az adatok feldolgozása. Aki eddig nem tette meg, és elektronikusan jelentkezett, február 23-ig kell hitelesítenie jelentkezését.

Ha a feldolgozás során kiderül, hogy a jelentkező valamely adatát hibásan vagy hiányosan adta meg, akkor arról hiánypótlási értesítést kap a jelentkezési határidőt követő 30. napig. A hiánypótlási felszólításban részletesen megtalálható, mi a gond, és az is, miként lehet javítani.
Amennyiben a jelentkező a hiányt legkésőbb a kézhezvételtől számított 8 napon belül nem pótolja, jelentkezési kérelmét az Oktatási Hivatal részben vagy egészben elutasíthatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb változás az eredetvizsgálat szabályaiban

Csütörtöktől ismét változak a szabályok: a 2006 előtt forgalomba helyezett autóknál mégsem kell elvégeztetni a műszaki vizsgával egy időben az eredetvizsgálatot. Tovább olvasom