Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Felülvizsgálná a házszabályt Kövér László

Az Országgyűlés elnöke nem tartja méltányolhatónak, ha egy képviselőcsoportból kilépők más politikai irányba akarnak menni, mint amire felhatalmazást kaptak választóiktól.
Kövér László a HírTV Péntek 8 című műsorában a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció frakcióalakítási szándékával kapcsolatban nem fejezte ki véleményét, hogy elkerülje az alkotmányügyi bizottság döntésének befolyásolását, de általában a képviselők kiválásáról és új frakcióba lépésükről azt mondta: „ha tiszta helyzetet akarnánk teremteni, akkor ezt Magyarországon meg kellene tiltani". Mint mondta, hasonló problémákkal 20 éve bajlódik az Országgyűlés, ezért szerinte a Ház működését törvényi szinten kellene szabályozni, és a házszabály minden elemét felül kellene vizsgálni.

Kövér László hibának tartja, hogy az ’56-os forradalom leverése és a 40 éves szocializmus ideje alatt elkövetett bűnök a rendszerváltozás után következmények nélkül maradtak, mint fogalmazott, ebben a tekintetben mindenki felelős, aki 1990-ben bekerült a parlamentbe. „A forradalmat nem követte a forradalom lezárása, ezt a november 4-ei beavatkozás elrekesztette, és ezek a feszültségek lappangtak 1990-ig" – mondta.

A politikus ezzel kapcsolatban beszélt Dániel Péter ügyvéd Wittner Mária fideszes képviselőt, ’56-os halálraítéltet ért vádjairól, megemlítve, hogy az ügyvéd maga is elmondta: felmenői között vannak olyanok, akik nem a forradalom oldalán álltak, hanem a leverők között. A Dániel Péter-féle jelenségről szólva azt tartotta figyelemre méltónak, hogy az ügyvéd egy valóban létező társadalmi csoport hangján szólal meg, és mint mondta, „ennek a hangnak az agresszivitása, a gyűlölettartalma az, ami riasztó".

Dániel Péter, ha tehetné, ugyanúgy belénk taposna a vasalt csizmájával, a pufajkájában ugyanúgy szétverné a fejünket a puskatussal, mint ahogy az ő szellemi, politikai elődei ezt a mi elődeinkkel, sokak felmenőivel megtették ’56 után" - idézte Bayer Zsolt publicista egy gondolatát Kövér László.

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságnak a vörös csillag viselésével kapcsolatban hozott engedélyező ítéletéről szólva azt mondta: nem kellene sokat foglalkoznunk azzal, hogy mi van Európában és Strasbourgban. Reményét fejezte ki, hogy a magyar tiltó törvény ezen túl is hatályban lesz, az eljáró hatóságok pedig ezen túl is büntetnek a jelkép viseléséért. „Strasbourgban néhány idióta, fogalma sem lévén arról, hogy az országban mi zajlott 50 éven keresztül (…) úgy gondolja, hogy a szabadságjoghoz tartozik, hogy valaki a vörös csillaggal demonstráljon" - tette hozzá a politikus.

Az Európában az elmúlt években zajló gazdasági és politikai változásokról szólva azt mondta: a demokráciák kezdik hitelüket veszíteni, „mindenféle idióta pártok lépnek fel és szereznek akár mandátumot is" - utalt Kétfarkú Kutya Párthoz hasonló jelenségekre a házelnök. Ezzel kapcsolatban - jelezve, hogy véleménye sokakban nemtetszést fog kiváltani - azt mondta: „az LMP-t és a Jobbikot nem sokkal tartom komolyabb pártnak, mint a Kétfarkú Kutya Pártot. Semmit nem mutattak másfél év alatt, ami alapján azt kellene gondolnom, hogy őrájuk lehetne bízni az ország sorsát".

Olvasóink írták

 • 6. load 2011. november 06. 18:34
  „Gyurcsányék lába alól akár az új választásokig tartó időre kihúzhatják a szőnyeget, ha a Fideszes parlamenti többség a sarkalatos törvényekben megváltoztatja a frakció alapító képviselők számát.
  Ha csak egy fővel is magasabb létszámot írnak elő az eddigi tíznél, a DKP képviselői függetlenként ülhetik végig a következő majd 2,5 évet.”
 • 5. machers 2011. november 05. 19:22
  „Mindezt mondta az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetének ex-kádere.
  Nagyon hitelesen hangzik a szájából.”
 • 4. Köszörűs 2011. november 05. 19:08
  „Így jött létre a MIÉP.
  Szakadt szét a KDNP, FKGP, MDF és ültek át képviselőik a Fidesz soraiba.
  Érdekes!
  Mért épp most kezd aggodalmaskodni Kövér László?”
 • 3. load 2011. november 05. 13:28
  „1. BJ.MÓVÁR
  "És vissza kell állítani a képviselők visszahívhatóságát is!!!!!!!!!!!"
  Ez nagy ötlet!
  Permanens választásokkal telne el az életünk, mert mindíg össze lehetne szedni annyi választói aláírást, amennyivel megbuktatható lenne egy képviselő.
  Arról nem is beszélve,hogy az időközi választások részvételi aránya 20% körül van.
  Ha 20% dönt, az a demokrácia csúcsa.”
 • 2. thermál 2011. november 05. 07:04
  „Kövér L. is titkos önjelölt volt köztársasági elnöknek. Mindannyiunk nyugalma érdekében nem kellene kérdezni tőle soha, semmit.”
 • 1. BJ.MÓVÁR 2011. november 05. 00:39
  „Ha valaki kilép abból a képviselőcsoportból aki bejuttatta a parlamentbe,akkor vissza kell venni tőle a képviselőséget! És vissza kell állítani a képviselők visszahívhatóságát is!!!!!!!!!!! Ez persze a igazságbajnok fityesznek meg a szentfazekaknak se jut az eszébe,még a gondolatát is elvetik! A választók a munkaadók igenis lehessen visszahívni azokat a képviselőket,akikkel nincsenek megelégedve a választók!!!! A szerencsétlen munkavállalókat persze odadobják,kiszolgáltatják a munkaadóknak az új munka törvénykönyvvel!!!! Tessék megadni a jogot a választóknak,hogy a rosszul teljesítő képviselőket,ezáltal még a kormányt is vissza lehessen hívni!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóstolóturnén lehet voksolni a legjobb magyar ízekre

Selyemfűmézre, szarvasgombás parmezánsajtra és a szürkemarha-szalámira is szavazhatnak azok, akik… Tovább olvasom