Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Feltételekkel tágyalna a KDNP a kétharmados törvényekről

Zárt ülésen tárgyal a KDNP-frakció Gyurcsány Ferenc ügyvezető kormányfő kétharmados törvényekkel kapcsolatos egyeztetésre vonatkozó kezdeményezéséről.
"Megvitatjuk a Gyurcsány-levelet, készen állunk a párbeszédre, de feltételeink vannak" - jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője. Lukács Tamás részleteket nem kívánt mondani azzal kapcsolatban, hogy milyen feltételeik vannak.

Gyurcsány Ferenc ügyvezető miniszterelnök múlt kedden küldött levelet a parlamenti ellenzéki pártok elnökeinek, amelyben azt írta: "kötelességemnek tekintem, hogy megegyezést keressek a politikai pártok között az ország életét érintő legfontosabb ügyekben, illetve konszenzust igyekezzek teremteni azokban a kétharmados többséggel eldönthető kérdésekben, amelyekben csak kormány és ellenzék egyetértésével tudunk előbbre jutni". A miniszterelnök a levélben arra kérte a pártelnököket: a kormányprogram parlamenti vitáját megelőzően találjanak módot arra, hogy vele eszmecserét folytassanak.

A KDNP-s parlamenti képviselők a Gyucsány-levél mellett áttekintik a frakció szerkezetét, ezen belül - más témák mellett - megvitatják, hogy milyen szakpolitikai területek legyenek. Szó lesz a Fidesszel való közös munka módjáról, arról, hogy milyen döntési mechanizmusok működjenek - mondta Lukács Tamás.

A szóvivő tájékoztatása szerint a Lentiben sorra kerülő zárt frakcióülés hétfőn délben kezdődött, s a munkát kedden délelőtt folytatják.

A KDNP-frakció 23 taggal alakult meg május 13-án, a KDNP választmányi ülésén meghozott döntéssel. A frakció vezetőjének Semjén Zsoltot választották meg. A Magyar Szolidaritás Szövetsége néven még május 4-én megalakult a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószövetsége, amelynek elnöke Orbán Viktor, társelnöke pedig Semjén Zsolt lett.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spanyolország 1982

Tovább olvasom