Kisalföld logö

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Felnemadók, IQ-harcosok és HalAdók

Nyugat-Dunántúl - Túl vannak az első fordulón a RangAdó vetélkedőre benevezett középiskolás csapatok. A régió legjobbjai március 20-án indulnak a komoly díjakért, és az országos, televíziós döntőbe jutásért.
A Celebek, Ráfázók, Tőzsdecápák, Spenóthuszárok és a többi csapat kisebb-nagyobb sikerrel vette az első akadályt, az adóhivatal által meghirdetett RangAdó elnevezésű, középiskolások részére kiírt vetélkedő nyitófordulóját – tudtuk meg Major Balázstól, az APEH Nyugat-dunántúli Regionális Igazgatósága vezető sajtómunkatársától.

Nagy élvezettel találták ki a diákok a jeligéket (Felnemadó, Adóznijó, HalAdók stb.) és a csapatneveket (NAPECH, IQ-harcosok, Adózoo stb.), de ugyanilyen lelkesen fejtették meg a nem is túl egyszerű, más esetben a számukra is aktuális kérdéseket. (Például kell-e bevallást benyújtani a diáknak, ha csak a szünidőben dolgozott, hány alkalommal váltható ki a Start kártya?) A csapatok már javában dolgoznak a második forduló kérdésein, de akik csak most kaptak kedvet a vetélkedéshez, nincsenek elkésve, még csatlakozhatnak.

Az első forduló értékeléséig a régióban 88, ötfős csapat nevezett és küldte el megfejtéseit: Győr-Moson-Sopron megyéből 43, Zala megyéből 35, Vasból 10. Hibátlanul öt csapat válaszolt az ötven kérdésre, ám a leggyengébbek is 56 százalékos sikert értek el. Az összesítésben a fordulók legjobbjai színház- és koncertjegyeket, élménypark-, illetve múzeumbelépőket vagy játékszoftvereket nyernek. A régió legjobbjai március 20-án Győrben mérhetik össze tudásukat komoly díjakért, az országos döntőt pedig, amit az MTV 1-es csatornája közvetít, áprilisban rendezik. A végső sorrend szerint helyezett csapatok valamennyi tagja (és a felkészítő tanárok) webkamerával felszerelt laptoppal, iPoddal, illetve fényképezőgéppel gazdagodhatnak. (Az APEH honlapján az „Adózásról könnyedén" menüpontban minden tudnivalóról tájékozódhatnak a verseny iránt érdeklődők.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A devizahitel foglyai

Magyarország - Nem váltottak ki nagy érdeklődést a banki ügyfelek körében a kedvezményes… Tovább olvasom