Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Fellendülést hozhat a köztisztviselői képzés

A helyi közigazgatás korszerűsítéséhez új ismeretekre lesz szükség, így a köztisztviselőket képletesen iskolapadba ültetik.

Megkezdődik régiónként a Nemzeti Fejlesztési Terv úgynevezett Regionális Operatív Programja (ROP). A helyi közigazgatás korszerűsítéséhez új ismeretekre lesz szükség, s a köztisztviselőket képletesen iskolapadba ültetik.

Minderről a megyei közigazgatási hivatalban dr. Németh Éva hivatalvezető tájékoztatta tegnap a sajtó képviselőit.
Június 1-jével megyénkben is elkezdődött a Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programja.
Ennek lényegét a kívülállók számára nem könnyen érthetően ugyan, de a következő cím foglalja össze: a helyi közigazgatás korszerűsítése és kapacitásépítése képzési programok, tanácsadás és infrastrukturális fejlesztések révén.

Az előbbiek lényege, leegyszerűsítve: a közigazgatás résztve-
vőinek, a köztisztviselőknek tanulniuk kell az új ismereteket, meg kell ismerni azokat. Országosan  majdnem 3,5 milliárd forint áll az oktatás megszervezésére. Az idén szervezik meg a közigazgatási eljárások című képzést. Az ötnapos elméleti és gyakorlati oktatásban a megyéből mintegy kétszázötvenen vehetnek részt.

A köztisztviselők a kiterjedt képzés révén megismerhetik az európai uniós támogatási rendszereket, és az azokon való pályázás szabályait, az uniós támogatási rendszerek jogi és intézményi hátterét is. Dr. Németh Éva hangsúlyozta, a ROP célja az, hogy felkészítse a közigazgatásban dolgozókat az uniós támogatások leghatékonyabb felhasználására, hogy ennek hasznaként fellendüljenek és gyarapodhassanak a települések.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pannon Bormustra még két napig

A Pannon Bormíves Céh hatodszor rendezi meg az Országos Pannon Bormustrát, immár negyedszer a Pannonhalmi Főapátsággal együtt. Június 2. és 4. között is a világörökség részét képező épületegyüttes ad otthont a versenynek. A 16 bíráló fele külföldi, a zsűribe többek közt olasz, spanyol, német, lengyel és francia szakértők érkeztek. Tovább olvasom