Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 18°C Még több cikk.

Feljelentést tett az LMP a szociális konzultáció kérdőíve miatt

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerdán szociális konzultáció kérdőíveinek adatkezelési eljárása miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.
A politikus feljelentését személyes adattal való visszaélés és az arra való felbujtás miatt tette meg - írja a párt sajtóosztálya az MTI-hez eljuttatott közleményében. A frakcióvezető kérte az esetleges felbujtó büntetőjogi felelősségének vizsgálatát is. A párt véleménye szerint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala ugyanis nem saját elhatározásból, hanem a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára kérelme alapján küldte szét a kérdőívet a választópolgároknak.

Az LMP emlékeztet Jóri András adatvédelmi ombudsman kijelentésére, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy nem biztosított a szociális konzultáció kérdőívére válaszolók személyes adatvédelemhez fűződő joga, mivel politikai véleményük mellett adataik is szerepelnek a nyomtatványon. Felhívják a figyelmet a biztos azon aggályára is, hogy nem világos, ki kezeli a beérkezett adatokat.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. Sagittarius 2011. június 12. 14:00
  „29. gjozsi88 2011.06.12. 11:55
  "Mire gondolsz?"

  Majd megtudod, ha megéred!
  Kár bármilyen hipotézist felállítanod, pláne azt velem megvitatnod!”
 • 29. gjozsi88 2011. június 12. 11:55
  „Sagittarius!
  Mire gondolsz?
  Arra, hogy a történelem úgy folytatódik, hogy a Viktor azt csinálja meg amit a szociknak nem engedett, sőt annak brutálisabb változatát?
  Ez nem átlépés!
  Ez igazolás......csak nem tudod felfogni, de ebből a szempontból lényegtelen!!!!”
 • 28. Sagittarius 2011. június 12. 10:10
  „Jozsó!

  Azt hiszel vagy gondolsz amit csak akarsz! A történelem átlépett rajtatok!
  Ha,ha,ha....!”
 • 27. gjozsi88 2011. június 12. 09:54
  „Sagittarius!
  Látom elfogytál.....pedig a 24-es hozzászólásomban elég részletesen ecseteltem, hogy milyen napraforgó módra változtatod az állítólag egyszer kifejtett álláspontodat....!
  Ha,ha,ha....!”
 • 26. Sagittarius 2011. június 11. 17:52
  „Jozsó!

  Ha a válaszomat várod, inkább ne tedd! Nekem elég 1x kifejtenem valamiről az álláspontomat amit alant megtettem, és annyi! Parttalan és duplikációktól hemzsegő szócsatákban nem szándékozom részt venni!”
 • 25. gjozsi88 2011. június 10. 07:54
  „még annyit:

  "Anno én is éppen így jártam el Fletó által küldött propaganda anyaggal! "

  De ugye a közvélemény kutató kérdőivet nem szeretnéd összecsusztatni egy propaganda anyaggal?????”
 • 24. gjozsi88 2011. június 10. 07:52
  „Sagittarius!
  Nézz meg egy szakmai közvélemény kutatói kérdőívet, hogy értsd is miről beszélek......láthatod, hogy egy kérdést többször ismétlődve tesznek fel másképp megfogalmazva, pont azért, hogy az egyikra igent esetleg a másikra nemet legyél kénytelen mondani ahhoz, hogy az adott témát egységesen képviseld, ezzel is biztosítva, hogy végg gondoltad e a válaszod!
  Nos ennek a kérdőívnek ez a kontroll szerepe hiányzik.....!
  Ez súlyos szakmai hiba!!!!

  a 22-be leírt válaszodnak roppantul nem örülnének a kormány oldalon, ugyanis mindent megtesznek, hogy bizonyítsák, hogy azok nem tartalmaznak személyes adatokat!
  Tehát ez az érvelésed erösen problematikus!
  Azonban nem a pártok szeretnék kutatni a beküldött válaszokat, hanem civil szervezetek, melyek törvényesen nem TARTALMAZHATNAK személyes adatokat, hanem csak a beküldők véleményét anonim módon!
  Ettől semmi más nem derülhetne ki, mint az, hogy hány kormányzati álláspontot képviselő és hány elutasító vélemény érkezett!
  Ez utóbbit nem merik nyilvánosságra hozni hitelesített módon, azaz mindenki számára hozzáférhetően!

  a 23 as feltevésedet pont az cáfolja, hogy mást támogattál ellenzéki időszakban és most homlok egyenest mást mondasz mikor imádottjaid kormányon vannak!
  Ez alátámasztja a véleményemet, mely szerint képes lennél kioltani korábbi válaszodat, ahogy most is teszed!
  Nézzük sorba!
  Ellenzékben megvédenétek a magánnyugdíj pénztárakat, kormányon megszüntetnétek!
  Demeterék támadták a korkedvezményes nyugdíjak nem visszamenőleges hatályú megszüntetését korrigálását.....most megszüntetnétek még visszamenőleges hatállyal is, pedig a rendvédelmiseknél pont Orbánék vezették be!
  Akkor nem akartatok új alkotmányt.....most csináltatok egyet!
  Akkor támadtátok az iskola bezárásokat összevonásokat....most csináljátok!
  Akkor az önkormányzatokat nem akartátok összevonni, most erre készültök!
  Akkor nem akartatok tandíjat, mert mindenkinek legyen joga tanulni....most csökkentitek a felsőoktatási férőhelyek számát az állami finanszirozásba, igy nem lesz fontos mindenkinek tanulni, sőt többet is kell fizetni sokkal több embernek a diplomáért!

  meddig soroljam az ellentmondásokat!!!”
 • 23. Sagittarius 2011. június 09. 23:25
  „"...rengetegen, köztük te is kioltottad volna a korábbi válaszodat!"

  1. Ilyen szamárságokat ne gondolj, és ne higgy! :-))
  2. "Soha ne becsüld le az ellenfeled!" - főleg amíg nem tudod pontosan kivel is állsz szemben!!
  3. Ha ilyen lesúlytó véleménnyel vagy szellemi képességeimről, nem értem miért engem kérdezgetsz, és faggatsz rendszeresen?? Nyugodtan és szó nélkül nézz át (vagy B-t) rajtam!”
 • 22. Sagittarius 2011. június 09. 22:54
  „A 900 ezer választ pedig azért nem tudhatjátok meg (különben sem érdekel benneteket azt mondtátok) mert ha közkincsé tennék, akkor feljelentenétek őket a személyiségjogi és adatvédelmi szabályok sárbatiprása okán! Így viszont láthatjátok, mennyire biztonságosan kezelik az adatokat!! Hoppáááá!
  Tehát ne keverjétek a fekáliát, mert magatokat maszatoljátok össze akár D. Ibolyka!”
 • 21. Sagittarius 2011. június 09. 22:44
  „Ez nem személyiségteszt, vagy kompetenciamérés volt (amúgy az utolsó mondatodból fölöttébb érdekes megállapításra jutottam személyeddel kapcsolatban) hanem egy véleménykérés. Éppen úgy módjában állt a kitöltőnek, a helyeslő és az azzal ellentétes válasz megjelölésére! Gondolom tisztában vagy azzal, hogy akinek a képességei esetleg nem teszik lehetővé, hogy egy ilyen kérdőíven a saját álláspontjának megfelelő választ megtalálja, az alapból már odáig sem jut el, hogy a kérdőívvel egyáltalán foglalkozzon, hanem iktatja a kukába! Anno én is éppen így jártam el Fletó által küldött propaganda anyaggal! Persze legfőképpen minden attól függ, hogy kinek-kinek milyen ideológiai kényszer vezérelte agy irányítja a tollat fogó kezét! Egyeseket a kuka felé, másokat a postaláda felé irányított az agya, de egyik fél sem tudja a másikat meggyőzni arról, hogy pontosan miért is. Hogy megértsük egymás felfogását ahhoz agyat kellene cserélnünk!”
 • 20. gjozsi88 2011. június 09. 18:27
  „Sagittarius!
  Azért érdekelne hogy tudtál volna válaszolni az általad visszaküldött kérdőívre, ha mondjuk úgy szerkesztik meg, hogy végig is kellene gondolnod a helyes választ.....ugyanis ez a mostani, ahogy az előző is csupán kézügyességet igényelt és gondosan úgy lett megfogalmazva, hogy eltaláld a kormány álláspontját!
  Szinte biztos vagyok benne, ha tényleg a véleményedre lettek volna kíváncsiak és úgy állítják össze a kérdőívet, hogy egy másik kérdéssel, másképp még visszakérdeznek rengetegen, köztük te is kioltottad volna a korábbi válaszodat!”
 • 19. gjozsi88 2011. június 09. 18:14
  „Sagittarius!
  Mikor fogja visszafizetni Orbán Viktor a 2002-2010 közt nem a parlamenten kivül töltött időért azt a pénzt, amit jogtalanul felvett?????
  (H a már a kivonulgatásnál tartasz.....!)”
 • 18. gjozsi88 2011. június 09. 18:11
  „Sagittarius!
  A mai napg nem tudhattuk meg, hogy mit válaszolt a 900 ezer visszaküldő, ugyanis senki nem jutott hozzá a válaszokhoz, mint aki azt kommunikál belőle amit akar,azaz a kormány!
  Bár közpénzen csinálták, igy közérdekű adatnak illene lennie......mégsem kutatható!
  Vajon miért?????”
 • 17. Sagittarius 2011. június 09. 17:50
  „Na persze, az akkor is baj volt, meg még most is az! Nem értem akkor a marha maszoposok miért követik el ugyan azt a hibát? -és azt sem értem, hogy ugyan az a dolog a maszopnál dicsőség, a fityesznél köcsögség. Na törjétek már össze végre a kettősmércéteket!”
 • 16. kerteszb 2011. június 09. 15:31
  „12: persze Sagika, amikor imádott bálványod vonult ki az ülésekről, vagy amikor be sem ment fél évig a munkahelyére, az rendben volt, ugye? Látod, az ilyen beégések miatt rossz pártkatonának lenni (lenned).
  Sosem késő levenni a szemellenzőt, talán lennének önálló gondolataid is...”
 • 15. Sagittarius 2011. június 09. 13:57
  „Nem tudom, hogy Te mint állatpolgár hol éltél eddig. Nem tudom, mikor és hogyan kérte ki az aktuális országvezetés az elmúlt 6000 évben a véleményedet. Max 4 évente megkérdeztek a népszavazáson, de egyéb lehetőség nuku. Mindig az volt a probléma, hogy nem kéri ki az országvezetés a nép véleményét, most kikéri, de nektek ez sem tetszik. Lényeg, hogy nektek sehogyan sem jó! Még is, létezik olyan megoldás, ami nektek megfelelne?? Majd legközelebb ha szoclib országvezetés lesz valósítsátok meg. Volt 8 évetek, miért nem virítottatok?? Most be lehet fogni arcot!”
 • 14. öszödiböszme 2011. június 09. 13:26
  „13. Sagittarius
  Demagógiából, mint törpeviktátor élenjáró tanulója jeles. Nemzeti inzultációról beszélsz? Megint ment a parasztvakítás jó fityisz szokásos módon. Megint ennyi pénzért kaptunk egy nagy nullát, zsebre vághatták a narancsmaffiózók a zsét! A gonosz töreviktátort és kutyuskáját hol érdekli a mi sorsunk. Látszik minden intézkedéséből, lenyúlta a nyugdíjat, megcsinálta a cselédtörvényt. Bravó! Nem mindenki fityisztag mint te!”
 • 13. Sagittarius 2011. június 09. 11:39
  „Azt még nem vettétek észre (bár nem is tudom miért homályosítalak fel benneteket erről) hogy mivel totálisan egysíkúak vagytok, Viktor úgy dobja fel a labdát, hogy azt a tőletek elvárt módon üssétek meg. Vagy is, hogy megértsétek mondom az aktuális példát: Ment a kérdőív mindenkihez. Ti, kukázzátok, Mi visszaküldjük. Ebből látszik, hogy Ti diszkrimináljátok saját magatokat, és kizárjátok magatokat mindenből. Így aztán totálisan hiteltelenné váltok, és hiteltelen minden mondandótok, vagy elképzelésetek ezután!”
 • 12. Sagittarius 2011. június 09. 11:29
  „A kukába helyezett kérdőívetekkel aztán jó nagy pofont adtatok! - saját magatoknak! Viktor kimondhatatlanul örül neki, hogy kukáztok, kivonúltok a parlamentből, ...stb, úgy sem voltatok, és nem is lesztek alkalmasak nem hogy egy ország vezetésére, felvirágoztatására, hanem még értelmes konstruktív konzultációra sem!!! Ti már csak ilyenek voltatok, vagytok, és lesztek!”
 • 11. kerteszb 2011. június 09. 10:05
  „Sagika, a bolsevik narancskommancs haverjaidat elvtársozd. Ti a legrosszabb Rákosi időket akarjátok vissza, frissített Kubatov-lista az emberekről, fideszes Balsaival feltöltött ál-Alkotmánybíróság, közmunkából stadionépítés, hogy csak az utolsó 24 órát nézzem. A konzultációs kérdőívemet megtalálod a szeméttelepen.”
30 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Réthelyi Himnuszt és Szózatot küld a diákoknak az évzáróra

Réthelyi Miklós miniszter azt szeretné, hogy a Himnusz és a Szózat diákok által "szívesebben fogadott, könnyebben énekelhető változata" eljusson az iskolákba. Tovább olvasom