Kisalföld logö

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -1°C | 11°C Még több cikk.

Felhőtlen szórakozás

Folytatás az 1. oldalról.
Gulyásfőzés: Már csak a galuska hiányzott a jó illatú levesből(!)

Büszke apukák és anyukák, hálás közönsége előtt léptek fel az iskolai színjátszó csoport tagjai, majd a helyi Dzsesszbalett Egyesület gyakorlott táncosai tartottak bemutatót. Pket követték a legfiatalabbak, a Géniusz Művészeti Magániskola színeiben fellépő óvodás kislányok, akik a „ Papa ne félts! " kezdetű dalra táncoltak, korukat meghazudtoló kacérsággal. Habakuk-ék a „ Mesék a rétről " című bábelőadásukkal szórakoztatták a kicsiket, akik mint mindig, most is teljes átéléssel hallgatták a meséket.
Pünkösd vasárnapjának délelőttjén az ünnepi szentmise, délután további falunapi programok várták a helyieket. A vacsora miatt senkinek sem kellett aggódnia, hiszen a sörsátor tövében falubeli " szakácsok " készítettek bográcsokban, szívvel-lélekkel finom gulyáslevest. Az ételre várva néznivaló is akadt bőven, a több helyről érkezett veterán autók és motorok tulajdonosai szép számban tisztelték meg a szentmiklósi fesztivált.
A szeles, hűvös vasárnap éjszaka is tartogatott még meglepetést, az éjféli tűzijáték mégis inkább csak azoknak szólt, akik a három nap fáradalmai ellenére ébren tudtak még maradni.
Pinnyén a gyerekek számára kiírt rajzpályázat legszebb alkotásaiból nyílt kiállítás hétfőn a régi iskola épületében. A tervezett aszfaltrajz-versenynek a borús időjárás nem kedvezett, de ajándékot azok is kaptak, akik nem készítettek rajzot, hiszen a falu mind a hatvanegy kiskorú gyermekének csokoládéval kedveskedett az önkormányzat. A csoki elfogyasztásán túl volt még dolguk a gyerekszájaknak, hiszen az anyukák és nagymamák számára meghirdetett sütisütő versenyen a leghálásabb közönség zsűrizett, míg a családfők gyerekeikkel együtt a délutáni családi vetélkedőn mérhették össze ügyességüket.
Hétfőn – az esős idő ellenére – a térség több településéről látogattak el az érdeklődők a Meidl Repülőtéren megrendezett Európa-napra, amit a fertőszentmiklósiak, lévén a reptér a településük határában, a helyi Pünkösdi Fesztivál folytatásának is tekinthettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megalkuvás nélkül

Az egyik legtehetségesebb magyar blueszenész, Ferenczi György énekes, szájharmonikás, hegedűs… Tovább olvasom