Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Felhőszakadás zúdult

a régió településeire

Folytatás az 1. oldalról.

Sopronban a Papréten nemcsak a kanálisokon keresztül jutott a csapadékvíz az Ikva patakba, hanem közvetlenül a partról zúdult alá, a Deák tér egybefüggő „tengerré” változott s a Mátyás király utcáról is nagy mennyiségű víz áramlott a Várkerület irányába. A lejtős útszakaszokat mindenütt hordalékok tették veszélyessé a közlekedők számára. – Sopronban egy Ferenczy utcai raktárat, valamint a Pihenőkereszt környéki lakótelepen két, Harkán egy családi ház pincéjét öntötte el a víz.
Az Országos Meteorológiai Szolgálatnál Jenki Szilvia elmondta: a fertőrákosi mérőállomáson mutatott értékek szerint alig húsz-huszonöt perc alatt 17 milliméternyi eső esett. Balfon ennek sokszorosa hullott.
– Alig fél óra alatt 68 milliméternyi csapadékot mértünk – hagyta abba rövid időre a Fő utcát ellepő sártenger lapátolását más utcabeliekkel Kovács Ferenc őstermelő. – Nagy a balfiak gondja, hiszen a szőlőskertekből ilyen nagy esőzésekkor óriási sár zúdul a mélyen fekvő utakra.
– A szabadon hagyott vízelvezető folyama is úgy felduzzadt, hogy rúddal piszkáltam a mederben megtelepedett gazt, a víz ki ne öntsön a házunknál – vette át a szót Tóth József autóbusz-vezető. – Megoldást kellene találni a település csapadékvíz-elvezetésére, mert a mostani rendszer nem képes kordában tartani a nagyobb esők vízhozamát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szőkefalvi-Nagy Erzsébet: Tehetség, szeretet, fájdalom

Szőkefalvi-Nagy Erzsébet könyvtáros, a Somogyi-könyvtár igazgatója Sibylle Muthesius Felhőgyerek… Tovább olvasom