Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Felhőszakadás - földcsuszamlások, elöntött utak

Kiöntött a Berek-patak a szerda reggel lehullott, nagy mennyiségű eső miatt. Több úton forgalomkorlátozásra kell számítani.

Földcsuszamlások

11.10 - Több helyen földcsuszamlások keletkeztek az elmúlt hetek nagy esőzései miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Abaújváron - mondta a község polgármestere szerdán az MTI-nek.

Csuha Pál (független) közölte: "eléggé kaotikus a helyzet"; a 10 méter hosszúságú, 6-8 méternyi magas földcsuszamlások lakóépületeket veszélyeztetnek, de veszélybe kerülhet az iskola épülete, a község múzeuma és a XIV. századi gótikus műemlék templom is.
Hozzátette, hogy a település segítséget kér és vár, főleg szakemberek véleményére, tanácsára számítanak.

Mint kifejtette, a falu dombon helyezkedik el, a Fő utca és a felső út között alakultak ki a süllyedések, kettéválások, csuszamlások. Ez a község felét érinti. Egyelőre nem tudják, hogyan lehetne megfékezni, megállítani a folyamatot vagy valamilyen megoldást találni a problémára.
A polgármester közlése szerint két ház közvetlen veszélyben van, statikusok már megvizsgálták az épületeket, amelyek közül az egyiket biztosan le kell bontani.

Kitért arra, hogy az ivóvízellátás is veszélyben van, a vizet fogyasztani jelenleg is már csak forralás után lehet.

Kiöntött a Berek-patak

10.40 - Kiöntött a Berek-patak a szerda reggel lehullott, nagy mennyiségű eső miatt, ezért le kellett zárni a Somogyfajszon átvezető, 6703-as jelű utat - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A patakból kiömlő víz a falu központját árasztotta el, egy veszélyeztetett házat a katasztrófavédelem szakemberei homokzsákokkal vettek körül, hogy megóvják, több udvarból pedig az állatokat mentik a tűzoltók közreműködésével - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró Gábor elmondta: ha nem lesz újabb eső, akkor a patak várhatóan rövid időn belül visszahúzódik a medrébe.

7.20 - Utakat öntött el, hidakat, kerítéseket sodort el a hajnali vihar

Utakat tett járhatatlanná, pincéket öntött el, hidakat, kerítéseket sodort el a szerda hajnali nagymennyiségű esőzés Somogyban. A rendőrség közlése szerint a Kaposvár és Balatonlelle közötti 67-es úton a vízátfolyások okozta iszaplerakódás miatt Vadépusztánál, valamint Somogybabod és Gamás között forgalomkorlátozásra kell számítani.

Tengelyig ér a sár a 65-ös úton a tabi elágazásnál, ezért ott teljes szélességében le kellett zárni az utat - közölte Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A katasztrófavédelem ügyeletén hajnali négy óra óta folyamatosan cseng a telefon. Vízbetörésekhez, elárasztott udvarokhoz, pincékhez, vízátfolyásokhoz kérnek segítséget - tájékoztatta Pintér Sándor ügyeletes az MTI-t.

Andocs térségében hidakat, kerítéseket sodort el a víz, de Somogyfajsz, Somogyvár Felsőmocsolád és Mernye környékén is gondot okozott a jelentős mennyiségű eső. Kaposvárra a kora reggeli órákban dörgéssel, villámlással érkeztek a viharfelhők. Hét óra előtt rövid ideig felhőszakadásszerű eső zúdult a városra.

Olvasóink írták

 • 7. Mankapunka 2010. június 16. 18:15
  „:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))”
 • 6. Túrabakancs 2010. június 16. 15:24
  „Íme a legbőbeszédűbb, és a legváltozatosabb szókinccsel rendelkező
  fórum a Kisalföld honlapján! A francba, ezt már meg is törtem...
  Ez egy bajszos "szmájli" :{”
 • 5. traboca 2010. június 16. 14:43
  „:(((((”
 • 4. Jandex 2010. június 16. 13:21
  „:(((”
 • 3. Túrabakancs 2010. június 16. 12:39
  „Pff... :/”
 • 2. Mankapunka 2010. június 16. 12:05
  „:)))”
 • 1. hovatovabb 2010. június 16. 08:47
  „:(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felhőszakadás - Lezárt vasúti pálya

A felhőszakadás okozta vízátfolyások miatt szerda reggel le kellett zárni a vasúti pályát Karád és… Tovább olvasom