Kisalföld logö

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek -2°C | 12°C Még több cikk.

Felháborodtak a szakszervezetek az áfaemelésen

Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkaadói oldala is példa nélkülinek tartja a kormány eljárását, elsősorban az áfaemelés miatt. Mint ismeretes az OÉT ülésén elhangzott javaslatot nem fogadta el a kabinet.
Az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkaadói oldala is példa nélkülinek tartja a kormány eljárását, elsősorban az áfaemelés miatt. Mint ismeretes az OÉT ülésén elhangzott javaslatot nem fogadta el a kabinet. Hat nagy szakszervezet csütörtök délelőtt külön-külön tárgyal és fogalmazza meg álláspontját, majd délután hoznak döntést arról, hogy milyen formáját választják a tiltakozásnak.

A hat nagy szakszervezet külön-külön testületi ülést tart délelőtt, hogy eldöntse, milyen közös lépéssel válaszol a kormány csomagjára. Eredetileg mérsékeltebb tiltakozásra gondoltak, hiszen az érdekegyeztető tanácsban a kormányzat megfontolni látszott néhány javaslatot, bár az áfa emelési tervét a munkaadói és munkavállalói oldal is kifogásolta.

A szerdai döntés, amely az egységes 20 százalékos áfa, tehát a 15-ös kulcs emelése mellett döntött, megváltoztatta, kiélezte a helyzetet. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke felháborítónak tartja a kormány viselkedését, és azt, hogy még saját tárgyalási ígéretét is semmibe veszi. Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek elnöke rádiónknak azt mondta, az áfaemelést a munkavállalók első perctől kezdve elutasították. A szerdai döntés azt mutatja, hogy a munkavállalókkal egyáltalán nem számol ez a kormány, így a következményeket is vállalnia kell.

Kora délután a hat szakszervezeti szövetség, miután a külön-külön megbeszélések befejeződtek, közös tanácskozáson dönt, milyen válaszlépést tesz. Ez úgy tűnik, jóval keményebb lesz annál, amire a csomagkészítők számíthattak.

Krónika Hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú horgászok huszonötödik nyara Ásványrárón

Nyolckilós ponty, kétkilós balinok, kiló körüli csukák és sok keszeg akadt idáig az ifjú pecások… Tovább olvasom