Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Félezer embert bocsátanak el a közmédiából

Összesen 550 fő munkaviszonyának megszüntetését jelentette be kedden a munkaügyi központoknak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezérigazgatója, Böröcz István.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye szerint július 5-től kezdve a munkahelyi vezetők - a Humánerőforrás Gazdálkodási, illetve a Jogi és Igazgatási Igazgatóság munkatársainak jelenlétében - egyenként, személyesen tájékoztatják az érintett munkavállalókat arról, hogy munkájukra számítanak-e a továbbiakban.

Összesen 550 fő munkaviszonyának megszüntetését jelentette be kedden a munkaügyi központoknak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója, Böröcz István - közölte az MTVA Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

Az MTVA közleménye szerint július 5-től kezdve a munkahelyi vezetők - a Humánerőforrás Gazdálkodási, illetve a Jogi és Igazgatási Igazgatóság munkatársainak jelenlétében - egyenként, személyesen tájékoztatják az érintett munkavállalókat arról, hogy munkájukra számítanak-e a továbbiakban.

Előzetes értesítőt kapnak azok, akiknek megszűnik a munkaviszonya. Ebben arról tájékoztatja majd őket az MTVA, hogy 30 nap múlva munkaszerződésüket meg kívánja szüntetni. "Ezen kollégákat az értesítés átadását követő második naptól kezdve a munkavégzés alól is felmentjük. Természetesen lehetőség nyílik arra, hogy a munkaszerződést közös megegyezéssel bontsuk fel" - tartalmazza a közlemény.

Azok, akiknek munkájára az átalakuló közmédiarendszer továbbra is számít - tekintettel a szervezeti és működési szabályzat (SZMSZ) július 1-jén életbe lépett módosításában foglalt szervezeti átalakulásra -, a munkaszerződésük módosítására vonatkozóan javaslatot fognak kapni.

Az ideiglenes Üzemi Tanáccsal megkötött megállapodás számos olyan elemet tartalmaz, amellyel azokat kívánja segíteni a munkáltató, akiknek további munkájára nem számít - olvasható a kommünikében, amely kitér arra, hogy az MTVA 25 millió forintos segélyalapot hoz létre, amelynek elosztásába bevonja a munkavállalók képviselőit.

A bruttó 200 000 forint alatti keresetűek számára - amennyiben közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyuk - további egyhavi átlagkereset fog kifizetni az MTVA, valamint álláskeresési, jogi és pszichológiai tanácsadást biztosít, amelynek részleteiről az előzetes értesítő átadásakor ad tájékoztatást.

A közlemény arra is utal, hogy a közmédiarendszer átalakítása, megújítása követeli meg a munkavállalók számának csökkentését, a működés hatékonyabbá tételét. "Abban az esetben, ha nem születik elhatározás - sok más döntés mellett, amely a műsorstruktúrát, a gazdálkodást, a vagyonkezelést vagy éppen a közszolgálati csatornák együttműködését érintette - a közszolgálati médiumok ugyanolyan sanyarú és kiszolgáltatott helyzetben maradnának, mint amilyenben hosszú évekig voltak" - fogalmaz az MTVA kommunikációs Igazgatósága, hozzátéve: ez a döntés - bármilyen nehéz is - hozzájárul ahhoz, hogy kedveltebb, hasznosabb és gazdaságosabban működő közmédiumok jöjjenek létre.

Az MTVA 2011. május 23-án jelentette be a csoportos létszámleépítést, és az elmúlt hetekben az ideiglenes Üzemi Tanáccsal folytatott konzultáció megállapodással zárult.

Olvasóink írták

 • 3. janika 2011. július 06. 10:25
  „Hogy is lesz egymillió munkahely? Ja, hogy értékeket termelő munkahelyeket igést a FIDESZ és nem bujtatott közpénzen élőket! No de ki fogja azt az időt megélni, amikor teljesül?”
 • 2. rommel 2011. július 05. 22:49
  „A HAZUDOZÓ BALOSOKAT KIRÚGJÁK !
  MÁR IDEJE VOLT !”
 • 1. kisokoska 2011. július 05. 20:50
  „Alakul az egy millió munkahely! Már nem sok embert kell elbocsájtani és máris meglesz az egymilliónak a hely.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főiskolásokkal együtt járőröznek a rendőrök a fürdőhelyeken

A több helyi önkormányzat és a Magyar Turizmus Zrt. által támogatott program rendőrségi célja a… Tovább olvasom