Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 10°C Még több cikk.

Felére csökkent az időskorúak elleni bűncselekmények száma az elmúlt években

A bűncselekmények többsége csalás, lopás és testi sértés, de nem ritka a rablás és a gyilkosság sem.
Egyre kevesebb időskorú válik bűncselekmény áldozatává, a regisztrált elkövetések száma 2013 óta a felére csökkent - tudta meg a Magyar Idők a Belügyminisztériumtól.

Tavaly országosan mintegy 28 ezer hatvan év feletti állampolgár esett áldozatul valamilyen bűncselekménynek, azonban ez a szám csak a fele annak, amelyet 2013-ban regisztráltak - áll a lap csütörtöki cikkében.
    
Budapest és Pest megye után Borsodban volt a legtöbb időskorú sértett 2017-ben. Ez utóbbi térségben néhány éve még évente négyezer felett volt azoknak a nyugdíjasoknak száma, akik valamilyen bűncselekmény áldozatává váltak, de tavaly már csak körülbelül kétezer idős sértettet tartottak számon.
    
A bűncselekmények többsége csalás, lopás és testi sértés, de nem ritka a rablás és a gyilkosság sem, amelynek következtében az elmúlt évben öten vesztették életüket Borsodban.
    
A fővárosban több mint hétezer, míg Pest megyében csaknem háromezer sértettet regisztráltak tavaly ebben a korcsoportban, és szintén a csalás, a lopás és a testi sértés volt a leggyakoribb. Budapesten és a megyében összesen tizenöt esetben indult eljárás olyan gyilkosságok miatt, amelyek áldozatai idősek volt.
    
A bűnügyileg fertőzött megyék táborába tartozik Jász-Nagykun-Szolnok is.
    
A Dunántúl északi és nyugati felén viszont az adatok szerint "nyugalmas a nyugdíjasok élete". A legjobb eredményeket a határ menti Vas megye tudhatja magáénak, ott elenyészően kevés idős ember esett áldozatul csalásnak vagy lopásnak. Sőt ebben a térségben tavaly egyetlen rablás és gyilkosság sem fordult elő. Nógrád megye is élen jár: tavaly mindössze 28 testi sértést, három rablást és egy gyilkosságot jegyeztek fel az erőszakos ügyek listájára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadulószobát alakítanak ki egy szarvasi iskolában - az tud majd kijutni, aki megtanulta a leckét

Szabadulószobát alakítanak ki egy szarvasi iskolában - az tud majd kijutni, aki megtanulta a leckét
A feladatsorokat a tananyag alapján állítják össze. Az alsóbb évfolyamon még főként olvasási… Tovább olvasom