Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 9°C Még több cikk.

fc sopron néven szerepel a „matáv”

FC Sopron néven szerepel a soproni labdarúgóklub a 2005/2006-os bajnokságban és az UEFA-kupában egy esetleges új névadó szponzor megjelenéséig. A klubot működtető gazdasági társaság neve 2005. július 1-jétől FC Sopron Futball Sportszolgáltató Kft.-re változik.

labdarúgás

Eredménytelenül zárult a Magyar Telekom Rt. és a Matáv FC Sopront működtető gazdasági társaság közötti egyeztetés az élvonalbeli csapat főtámogatói szerződésének meghosszabbításáról.
A Matáv FC Sopron Matáv Rt. (május 6-tól Magyar Telekom Rt.) általi szponzorálása a magyar labdarúgás szponzorá- ciójának egyik sikertörténete. A távközlési vállalat a szerepvállalás kezdetekor a nehezebb és költségesebb utat választva egy olyan vidéki klubot karolt fel, amelyik bő évtizede még csak a megyei bajnokságban szerepelt.
A soproni futballvállalkozás tulajdonosai sajtóközleményt adtak ki a változással kapcsolatban, s ebben is megköszönik a Magyar Telekom több mint egy évtizedes főtámogatói szerepvállalását.
A Magyar Telekom Rt. nagyra értékeli az UEFA-kupába kijutó Matáv FC Sopron sikereit, ezért az együttműködés befejezésekor a Magyar Telekom 15 millió forintot adományoz a klubnak záró támogatásként az UEFA-kupában való helytálláshoz.
A Magyar Telekom, illetve jogelődje, a Matáv közel egy évtizedig több mint egymilliárd forinttal támogatta a Matáv Sopron futballklubot. A cég vezetése most azt a döntést hozta, hogy nem hosszabbítja meg a 2005. június 30-án lejáró szponzorációs szerződést a klubbal.
Gőbl Gábor, a soproni futballklub, a – most már – FC Sopron ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta: a Magyar Telekom kilépésével – a dolgok jelen állása szerint – a következő szezonra a költségvetés több mint egyharmada „esik ki”. Az ügyvezető hozzátette: a vezetőség dolgozik azon, hogy új befektető, esetleg névadó szponzor bevonásával pótolja a korábbi névadó távozásával kieső pénzt. A vezetőségnek van egy A és egy B terve. Az előbbi vonatkozik arra az esetre, ha sikerülne találni az UEFA-kupára készülő együtteshez befektetőt vagy új, nagy támogatót. A másik egy lényegesen „karcsúbb” költségvetésű verzió...

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.30.

Tovább olvasom