Kisalföld logö

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

FC Sopron: bajnoki főpróba erdélyben

Tegnap elutazott Romániába az FC Sopron csapata. Selymes Tibor együttese két felkészülési mérkőzést játszik kint. Ma Szalontán a helyi Liberty, holnap, azaz szombaton pedig Aradon az UTA ellen játszanak a soproniak.

labdarúgás

Az utazás előtt a soproniak szakvezetője érdeklődésünkre elmondta, Romániában majd két részre osztja a játékoskeretet. „Még bő egy hét van a bajnoki rajtig. A Romániában lejátszandó két mérkőzés gyakorlatilag főpróba lesz, s minden játékos a pályán kell hogy töltsön kilencven percet. Éppen ezért a keret egyik fele Szalontán, a másik része pedig Aradon játszik. Ez utóbbi mérkőzést ráadásul gyakorlatilag igazi bajnoki főpróbának szánjuk, ott terveim szerint már nagyjából a jövő heti tatabányai rajtra tervezett kezdőcsapat lép majd pályára.”
A soproniak szakvezetője elmondta, az egyik edzésen egy összecsapás során combsérülést szenvedett Csontos Zoltán nem tart a csapattal, és bizonytalan Ion Ibric játéka, akinek kisebb húzódása van. A romániai túrára elutazik a csapattal az előző próbajátékok során Selymes Tiborra jó benyomást tevő két olasz futballista, a védekező középpályás Giovanni Soro, valamint a Parma együttesét is megjárt balhátvéd, Luca Pinton.
Amint arról már beszámoltunk, Selymes Tibor szerint szintén hasznos tagja lehet az együttesnek a fiatal horvát csatár, Koszta Bjedov, ő azonban még Ausztriában, a Politechnica Temesvár ellen szenvedett súlyos kézsérülést, úgyhogy a karja még egypár hétig gipszben lesz. Egy másik csatár, egy újabb olasz labdarúgó, bizonyos Sebastian Mattia viszont elutazik a csapattal.
Változás történt az együttes szakmai stábjában. Horváth Péter, az együttes korábbi technikai vezetője a július 1-jétől az FC Sopron kezelésébe átkerült Soproni Városi Stadion üzemeltetéséért felel a jövőben. A technikai vezető a posztot korábban, Pintér Attila edzősködése idején már betöltő Horváth Gábor lesz.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyit költ idén nyaralásra?

Tovább olvasom